Veteranen drabbad av cancer – missar resten av säsongen

NBA-domaren Tony Brown är en av ligans mest rutinerade domare, med över 1 000 dömda matcher. Nu meddelar ligan att Brown tar en paus från dömandet efter att han drabbats av bukspottkörtelcancer. ”Jag ber för Tony och hans familj under dessa tider”, skriver LeBron James på Twitter.

ANNONS

Den amerikanska högstaligan i baskets, NBA, domarkår publicerade under torsdagseftermiddagen, svensk tid, ett uttalande via sitt officiella Twitterkonto.

”NBA-domaren Tony Brown kommer inte att döma fler matcher under resten av grundserien och slutspelet efter att ha diagnostiserats med bukspottkörtelcancer”.

Man skriver också att Brown inlett behandling sedan beskedet.

54-årige Tony Brown är en av ligans veterandomare, och har dömt över ett tusen matcher i grundserien över sin 19 år långa karriär.

Förra året var också första gången som Brown fick döma i finalserien. Totalt har han dömt 35 slutspelsmatcher.

Vidare skriver domarkåren i sitt uttalande:

”Tony och hela hans familj önskar att uttrycka sin tacksamhet för alla lyckönskningar, böner, stöd och kärlek som de har fått ta emot över de senaste dagarna.”

ANNONS

En som reagerar och ger sitt stöd är sportens kanske allra största stjärna, Los Angeles Lakers-spelaren LeBron James. Han skriver på Twitter:

”Jag ber för Tony och hans familj under dessa tider”.

ANNONS