Hans Vestberg slutar som SOK-ordförande. Arkivbild.
Hans Vestberg slutar som SOK-ordförande. Arkivbild.

Vestberg lämnar SOK

Hans Vestberg slutar som ordförande i Sveriges olympiska kommitté (SOK) vid årsmötet den 19 april. 52-åringen från Hudiksvall har varit ordförande sedan 2016.

ANNONS
|

"Efter ett svårt övervägande har jag beslutat att lämna min roll som ordförande för SOK i samband med årsmötet", säger Vestberg i ett uttalande på SOK:s webbplats.

Beslutet att kliva av har sin anledning i SOK:s satsning på att få arrangera 2026 års vinter-OS, då Vestberg, som bor och arbetar till vardags i USA, inte kan närvara i Sverige så mycket som han menar att det krävs för att fortsätta på sin ordförandepost.

"Det är inte schysst mot den olympiska rörelsen i Sverige att jag som styrelseordförande inte kan ge allt för att förverkliga denna svenska dröm", säger Vestberg.

ANNONS

"Vi i styrelsen delar Hans passion för arbetet med att få OS och Paralympics till Sverige och vi beklagar att Hans valt att avgå. Men vi är glada för att vi får ta del av Hans kunskap, erfarenhet och passion även efter årsmötet. Arbetet i SOK:s styrelse fortsätter med full kraft och energi framåt", säger SOK:s vice ordföranden Per Palmström och Ria Damgren Nilsson.

TT

ANNONS