Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Varningen efter massiva kritiken: "Han kan sluta"

Brasilien har inlett OS-fotbollen uselt och storstjärnan Neymar har fått utstå massiv kritik. Nu går brassarnas förbundskapten Rogerio Micale till motattack. – Visa respekt! Annars kanske våra bästa spelare slutar i landslaget, säger han enligt Aftonbladet.

VM 2014 slutade i stort fiasko för värdlandet Brasilien då brassarna förödmjukades av Tyskland i semifinalen med 1-7. OS i Rio två år senare skulle bli den stora revanschen. Storstjärnan Neymar finns med i truppen och det brasilianska folket hade hoppats att få upprättelse. Men det har knappast börjat bra för de fotbollsspelande brassarna.

Premiären mot Sydafrika slutade 0-0, trots att hemmanationen fick spela en man mer under slutdelen av matchen. Det oavgjorda resultatet följdes upp av ett nytt kryss, den här gången mot Irak, och än en gång slutade det mållöst. Neymar och kompani har alltså ännu inte lyckats göra ett enda mål - och det har fått fotbollsfansen i Brasilien att reagera mot landslaget - och inte minst Barcelona-stjärnan Neymar har fått utstå massiv kritik. 

Men nu har brassarnas förbundskapten Rogerio Micale fått nog. Inför ödesmatchen mot Danmark i natt gick han ut och beklagade sig över kritikstormen mot stjärnan och samtidigt passade han på att försvara sin lagkapten. 

– Neymar kommer att bli världens bäste spelare en vacker dag och vi måste visa honom respekt. 

Och Micale utesluter inte att 24-åringen kan komma att överge landslaget om inte publiken slutar att håna honom. 

– Om vi inte respekterar våra bästa spelare så kanske de inte vill spela för landslaget längre, säger han.