Kelvin Kiptum i samband med målgången vid London Marathon, april 2023.
Kelvin Kiptum i samband med målgången vid London Marathon, april 2023. Bild: Alberto Pezzali

Världsrekordhållaren Kelvin Kiptum död

Världens främste maratonlöpare, 24-årige kenyanen Kelvin Kiptum, har tillsammans med sin tränare omkommit i en bilolycka. Det rapporterar bland annat Sky News.

ANNONS
|

Nyhetskanalen hänvisar till ett inlägg på plattformen X av Kenyas före detta premiärminister Raila Odinga.

”Förkrossande nyheter när vi sörjer förlusten av en enastående individ, Kelvin Kiptum, världsrekordhållare och kenyansk idrottsikon”, skriver Odinga i sitt inlägg. Han fortsätter i ett tillhörande inlägg att skicka sina ”djupaste kondoleanser” till Kiptums nära och kära.

Dödsfallet bekräftas även av en företrädare för det kenyanska idrottsförbundet, enligt brittiska BBC.

Enligt tidningen Nation omkom även hans tränare, Garvais Hakizimana. De båda ska tillsammans med ytterligare en person ha färdats i en bil när olyckan inträffade. Den tredje personen överlevde, men med allvarliga skador.

ANNONS

Kelvin Kiptum ansågs vara ett fenomen inom löparvärlden och sprang 2023 till sig världsrekordtiteln i maraton, när han i Chicago avklarade ett lopp på två timmar och 35 sekunder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS