Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MATHIAS BERGELD

Varierad framgång för Stenson under första dagen: "Får vad man förtjänar"

Första dagen av tävlingen i gamla hemregionen. Då levererade Henrik Stenson både högt och lågt och landade till slut på ett slag under par.
– Jag är hyfsat nöjd, säger han.

För ett par veckor sedan stod det klart att Henrik Stenson, som är född och uppvuxen i Göteborgsregionen, skulle spela Scandinavian Invitation i Mölndal.

Tidigt på torsdagsmorgonen klev tävlingens stora affischnamn ut på Hills bana i sällskap med Marcus Kinhult och brittiske storstjärnan Matthew Fitzpatrick.

En bit in på eftermiddagen hade trion spelat klart sin boll. När de gjort sitt hade Kinhult och Stenson slagit 69 slag vardera och därmed spelat ett slag under par medan Fitzpatrick levererat ordentligt och gått rundan på sex slag under par.

Henrik Stenson var förhållandevis nöjd efteråt.

– Det var en lite seg start, men sedan kom vi igång i mitten av varvet. Jag är ganska nöjd med hur jag slog bollen under varvet med några få undantag. Det vi har jobbat med den här veckan kändes bättre, och det är fortsatt work in progress. Jag har inte haft någon kanonsäsong, vi jobbar på och gör så gott vi kan den här veckan, säger han.

Starten var svajig, och det blev ett par bogeys men under avslutningen visade han upp fint spel på ett blåsigt Hills.

"Fokuserar inte på min score"

Samtidigt räcker nuvarande notering inte för någon tätkänning. Spelare som fransmannen Alexander Levy (sju under par) och australiern Wade Ormsby (åtta under par) storspelade under första dagen.

– Jag fokuserar inte så mycket på min score. Jag kan bara gör så gott jag kan och spela banan på sättet som passar för mig. Sedan vilka resultat vi får det får tiden utvisa, säger Stenson och utvecklar:

– Sedan vill man såklart vara bättre än ett under när någon leder på sju under. Men man får ofta det man förtjänar. Vill vi har bättre score så får vi komma hit och spela bättre i morgon, säger Stenson som hade stort stöd utmed banan redan från första slag.

– Det är fint publikstöd, även om det var en torsdagsmorgon och inget högsommarvärme. Det var trogna supportrar som var ute på banan. Det är kul att spela inför hemmapubliken.

För Marcus Kinhult, som alltså gick i samma boll, var det ungefär samma tongångar som hos Stenson efteråt: Hyfsat nöjd.

– Jag skulle generellt säga att det bra var bra i dag. Jag gav mig själv några bra chanser att slå puttar och sådär. Sedan hade jag några lite klantiga slag, jag missade lite i det långa spelet. Men det känns rätt okej.

– Ett under par är du inte avhängd på. Kan du göra tre bra varv härifrån så kan det räcka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.