Varg på skidstadion Lugnet – har skjutits ihjäl

Världscupen i skidor har intagit Falun och skidstadion Lugnet. Då hotades tävlingarna av en varg i närheten av området. Nu har den skjutits.

ANNONS
|

Under fredagen drar världscupen i skidor igång i Falun. Calle Halfvarsson, Jonna Sundling och de andra landslagsåkarna som är på plats i Dalarna inleder helgen med 10 kilometer klassisk innan det är dags för sprint på lördagen och mixedstaffet på söndagen.

Varg nära skidstadion

Det som verkar ha oroat arrangörerna mest är inte att svenskarna skulle bli jagade av norrmän och norskor, utan att en varg som befann sig nära skidstadion skulle störa tävlingarna. Därför bad arrangörerna om tillstånd att utfärda skyddsjakt efter vargen under onsdagen.

Länsstyrelsen Dalarna godkände skyddsjakten och senare samma dag sköts vargen. Länsstyrelsen motiverade beslutet som sådan:

ANNONS

”Om vargen tillåts vänja sig vid att vistas i området är sannolikheten stor att den kan komma att orsaka allvarlig skada mot människor och tama djur”.

Halfvarsson tyckte vargen skulle få leva

Calle Halfvarsson har hängt med i turerna kring vargen som rör sig nära skidstadion Lugnet. Den svenske stjärnan säger till Sportbladet:

– Jag vet inte ens varför man skjuter den. För min del hade den gärna fått leva vidare, säger han.

Samtidigt kan Halfvarsson ha förståelse varför vargen inte fått leva vidare.

– Men de såg väl den som ett hot mot boskap eller något och den kommer nära inpå. Men jag är inte ett dugg rädd för vargar. Jag är mer rädd för konkurrenterna i spåret. En varg känns ganska harmlös.

LÄS MER:William Poromaa och Emma Ribom sjuka – missar helgens världscup

LÄS MER:Calle Halfvarsson kritiserar tränarna – åkte ut i kvartsfinalen

LÄS MER:Vallachef om testet: Kan innebära bakhala skidor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS