Dominic Calvert-Lewin, mitten, gjorde matchens enda mål på Tottenham Hotspur Stadium för Everton. Bild: Alex Pantling/AP/TT

Everton bortaslog blekt Tottenham

Tottenham har fått en tung start på säsongen. Efter en blek insats blev det förlust i ligapremiären, 0–1 hemma mot Everton.

Det var två tungviktartränare som möttes i London, José Mourinho i ena ringhörnan mot Carlo Ancelotti den andra.

Det var italienaren som snodde med sig segern när hans Everton stod för matchens enda mål. Lucas Digne slog frisparken från vänsterkanten och Dominic Calvert-Lewin var majestätisk när han, mittemellan två Spursförsvarare, gled upp i luften och nickade in 1–0 i 55:e minuten. Fjolårstolvan Everton har inför säsongen bland andra värvat colombianske stjärnan James Rodriguez och han var med i startelvan när Liverpoollaget rättvist bärgade säsongens första trepoängare.

José Mourinho och Tottenham, sexa den gångna säsongen, har en hel del att jobba på inför bortamötet med Southampton nästa helg.

Efter två säsonger i andradivisionen är West Bromwich tillbaka i Premier League. Men det blev en tung comeback: 0–3 hemma mot Leicester.

Leicesters belgiske debutant på högerbacksplatsen, Timothy Castagne, nickade in ledningsmålet i 56:e minuten. Därefter var det en desto mer van målskytt som nätade. Förra säsongens PL-skyttekung Jamie Vardy ordnade själv straffen som han förvaltade till 2–0 i 74:e minuten och tio minuter senare sköt han 3–0, även då från elvameterspunkten.