Tommi Vaiho (i rött) höll ställningarna i skadade Andreas Isakssons frånvaro.
Tommi Vaiho (i rött) höll ställningarna i skadade Andreas Isakssons frånvaro.

Vaiho: "Jag känner ingen press"

Andreas Isaksson fick lämna återbud med stukat finger. Tur då för Djurgården att man hade Tommi Vaiho som backup.

ANNONS
|

Andreas Isaksson skulle spela sitt sista Stockholmsderby innan handskarna skulle läggas på hyllan. Kruxet var att hans stukade finger inte blev bättre ens med sprutor.

Något som innebar att det efter uppvärmningen stod klart att Tommi Vaiho skulle få chansen i målet.

- Jag kände på mig igår på träningen att jag skulle spela i dag så jag var väl förberedd, säger Vaiho.

ANNONS

Nervöst? Inte det minsta.

- Nej, jag känner ingen press. Jag har inget att bevisa till någon. Jag är rätt trygg som människa, jag har inget att bevisa till någon, säger Vaiho.

Kalasstart

Om man skulle utse en förgrundsfigur i en kampfylld och relativt chansfattig derbydrabbning så låg målvaktens namn högt upp på listan.

För Vaiho flög som en fågel på de få chanser som dök upp mellan tacklingar och smällar.

På både Tarik Elyounoussis och Alexander Milosevics nickmöjligheter i den första halvleken stod Vaiho för finfina räddningar, den sistnämnda den absolut mest iögonfallande.

Den förstnämnda gav en skön start på matchen efter bara några få spelade matcher.

TT: Hur viktigt var det att få den starten?

- Jag fick en skön passning i början på första bolltouchen. Då kommer man in i matchen och då flyter det bara på, säger Vaiho.

ANNONS

"Ingen nöd på honom"

Tommi Vaiho var inte så orolig över att 37-årige målvaktskollegan Andreas Isaksson skulle vara allt för nedstämd efter att ha missat sitt sista derby.

- Man känner med honom. Men han har spelat VM, EM och CL så det går nog ingen nöd på honom när han om några år tänker att han missat ett stockholmsderby.

Isaksson hade ju dessutom en fin ersättare. Något som Dif-tränaren Özcan Melkemichel inte var sen med att lyfta på presskonferensen efter matchen.

- Vaiho tränar otroligt bra, varje dag. På det sättet håller han sig i form. Väl när han får chansen är han redo. Han ska ha en eloge, säger tränaren.

TT

ANNONS