Zlatan Ibrahimovic och Kobe Bryant.
Zlatan Ibrahimovic och Kobe Bryant. Bild: Bildbyrån

Vändningen – får igenom Bryant-hyllningen

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan tog beslutet att spela kvällens cupmatch i svart sorgeband för att hedre den bortgångne basketlegendaren och tillika Milan-fanet Kobe Bryant. Det rapporterades att ligaföreningen stoppat Milan, men nu har klubben trots allt fått i genom att man spelar i sorgebanden.

ANNONS
|

Kobe Bryant är förenat med basket och med Los Angeles Lakers, men utanför korgarna var den 41-årige legendaren en stor supporter till fotbollsklubben AC Milan. Något som stjärnan också uttryckt flera gånger tidigare.

– Jag har alltid sagt att om man skär av min vänstra arm kommer jag blöda svart och rött, och om man skär av min högra kommer jag blöda gult och orange, sa basketikonen när han besökte träningsanläggningen Milanello under säsongen 2013/14 enligt SportExpressen.

LÄS MER:Här är Kobe Bryants karriär

AC Milan uttryckte också, som så många andra idrottare och idrottsklubbar, sin sorg över att Kobe Bryant och hans dotter Gianna omkom i en helikopterolycka.

ANNONS

”Vi har inte tillräckligt med ord för att uttrycka hur chockade vi är över Kobe Bryants tragiska bortgång. En av tidernas främsta idrottsmän och ett Rossonero-fan. Alla våra tankar går till de drabbade familjerna efter denna tragiska olycka. Du kommer för alltid vara saknad, Kobe”, skrev Milan på Instagram.

Men Milan ville göra mer än så.

När klubben spelar cupmatch mot Torino var planen att Milan med Zlatan Ibrahimovic i laget skulle spela i svarta sorgeband för att hedra Kobe Bryant, men Milan skulle stoppas från att spela i bindlarna av ligaföreningen. Det rapporterade Sky Sport Italia om, enligt SportExpressen.

Nu går rapporteras däremot om en vändning i frågan. Milan kommer att få spela kvällens match i sorgeband för att hedra Kobe Bryant. Det skriver klubben själva på sitt Twitterkonto.

LÄS MER:Göteborgaren var lagkamrat med Kobe Bryant

Hyllas en hel vecka i Italien

Kobe Bryant växte upp i Italien, där hans pappa spelade basket på 80-talet, och landets basketförbund meddelar att man kommer hylla Bryant i en hel vecka. Under sju dagar kommer alla professionella basketmatcher i landet inledas med en tyst minut, det skriver CNN.

– Vi är chockade och ledsna över det som hänt honom och hans dotter Gianna och vi håller hans familj när våra hjärnan i denna svåra stund, säger förbundets president Giovanni Petrucci till CNN.

ANNONS

LÄS MER:Idrottsvärldens hyllningar till Kobe Bryant

ANNONS