Utsikten tappade ledningen sent mot Helsingborg

Utsikten gick mot ensam serieledning.
Då förstörde Helsingborgs mittback Thomas Rogne festen – med två minuter kvar av matchen.
– Jag borde gjort ett i första också, säger målskytten Rogne efter matchen.

ANNONS
|

Regnet fullkomligt öste ner över Bravida Arena när två av de allra formstarkaste lagen gjorde upp om poängen i superettans sjuttonde omgång.

Inför mötet hade Utsikten fem raka hemmasegrar. Helsingborg hade fyra raka bortamatcher utan förlust.

Huvudtränare Bosko Orovic fick klara sig utan sin avstängde skyttekung Lucas Hedlund. I stället klev Albin Skoglund fram – med hjälp av det regntunga konstgräset.

– Det blir en sån situation där bollen dimper ner där deras målvakt kanske ska ha den, men det är blött och jobbigt. Bollen studsar och så petar jag in den, säger Albin Skoglund om målet till Discovery i paus.

ANNONS

Vid matchens första hörna spelade det blöta konstgräset Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson ett spratt. För efter en tilltrasslad situation – där bollen blev en flipperkula – kunde Albin Skoglund till slut peta in bollen i mål.

Vissa hade kallat måndagskvällens hällregn för ett ”glidtacklingsvänligt” väder. Och det fick spelarna erfara – för det smällde i flera situationer i den första halvleken.

Utöver det fysiska spelet var det Helsingborg som skapade de farligaste målchanserna, främst via fasta situationer. Men 1–0 stod sig halvleken ut.

– Vi börjar bra men en bit in i första sätter vi inte den höga pressen och då får vi komma ner lite och bli lite tillbakadragna. Inför andra får vi försöka komma ut med lite högre utgångsposition, halvtidssummerar Albin Skoglund i Discovery.

Rogne räddade Helsingborg: ”Borde gjort ett i första också”

I den andra halvleken sken solen över Hisingen – spelet sken däremot inte lika mycket. Båda lagen fortsatte att spela fysisk fotboll utan någon vidare kvalitet i passningsspelet. De riktigt heta målchanserna lös också med sin frånvaro – fram till den 88:e matchminuten.

Då fick nämligen Helsingborg en frispark en bit utanför Utsiktens straffområde. Frisparken skruvades mot Thomas Rogne som fick bollen mot pannan och i mål.

– Jag borde gjort ett i första också, men då kvittade jag det med ett mål i andra, säger Rogne efter matchen.

ANNONS

Rogne tycker att fansens bortastöd hjälpte laget framåt.

– Vi spelar ju på hemmaplan, det är vi som har fansen och stödet här. Så för oss var det en ganska skön match att spela. Vi spelar mot klacken i andra halvlek, så det kändes som att vi spelade på hemmaplan, säger han.

Utsiktens målskytt om poängtappet: ”Väldigt surt”

Den förre IFK-mittbackens nickmål gav Helsingborg en poäng – vilket förlängde deras bortasvit – samtidigt som det förstörde Utsiktens hemmasvit.

Efter matchen var Utsiktens målskytt Albin Skoglund klart besviken över hur det hela slutade.

– Det känns väldigt surt måste jag säga. Det kändes som att Helsingborg inte hade något i dag. Sen får de en frispark som kändes billig. En lätt chipp in, som inte känns så farlig, och så får han (Rogne) en drömträff med pannan som går över målvakten. Det är riktigt tungt, säger han efter matchen.

Kände ni att ni hade matchen där ni ville ha den fram till målet?

– Jo det tycker jag. Vi ligger lite lägre större delen av matchen, vilket vi pratat om att göra – och jag tycker vi gör det bra. Jag tror de har ett skott på mål förutom nicken. Sen slarvar vi lite framåt, vi har ju lägen att stänga matchen, säger Skoglund.

ANNONS

Det oavgjorda resultatet innebär dock att Utsikten kliver upp som gemensamma serieledare med Västerås SK i superettan.

Så startade Utsikten: (3–5–2)

Elias Hadaya – Ronald Mukiibi, Erik Gunnarsson, Wilhelm Nilsson – Sebastian Lagerlund (, Predrag Randelovic, Alexander Faltsetas, Jesper Brandt, Fredrik Martinsson – Albin Skoglund, Karl Landsten

LÄS MER:Örgrytes Nicklas Bärkroth utbytt skadad när Öis kryssade

LÄS MER:IFK Göteborg säljer Elias Hagen till norska Vålerenga

LÄS MER:Mak Lind blir Häckens nye tränare

ANNONS