Uthas fyramålsskytt i Gais derbykross

Fyra mål och seger över IFK Göteborg med 8-1. Det blev Mikaela Uthas facit i första derbyt för nya klubben.
– Jag är fortfarande lite chockad att det blev så stora siffror, säger Gais-spelaren.

ANNONS
|

Det var seriepremiär för IFK Göteborg och hemmapremiär för Gais när lagen drabbade samman för futsalderby under söndagen.

Gais inledde säsongen i RFL (Regionala Futsalligan, som senare leder fram till SM-slutspel) med bortamatch och 2-1-förlust mot Borås AIK.

Mot IFK Göteborg blev den en rejäl målexplosion för Grönsvart och det var nyförvärvet Mikaela Uthas som var den stora segerregissören.

– Jag är fortfarande lite chockad att det blev så stora siffror. Vi är ju ett ganska nystartat lag och tar en match i taget och vill bara spela bra matcher, säger Uthas.

Efter första halvlek ledde Gais, som för dagen var hemmalag i båda lagens hemmahall Lundenhallen, med 4-0 – två av målen stod 27-åriga Uthas för.

ANNONS

"Tur ska man ha ibland"

Och det fortsatte i andra halvlek. Mikaela Uthas inledde målskyttet efter pausvilan innan IFK Göteborg reducerade till 5-1.

Sedan kom ytterligare mål av Uthas innan Elina Ståhl och My Olofsson avslutade målskyttet i matchen som slutade 8-1 till Gais.

– Jättekul att få lite mål! Förra matchen blev det mycket skott men nästan inga mål så det här var jättekul, det var lite turligt ibland men tur ska man ha ibland, säger fyramålsskytten Uthas och fortsätter:

– Det är alltid skönt att veta att vi kan göra mål. Efter matchen mot Borås kände vi att " oj, det är svårt att göra mål", men nu vet vi att det går, och då kan vi spela lite mer avslappnat.

Ny som futsalspelare: "En slump"

Mikaela Uthas anslöt till Gais för några veckor sedan och klubben är hennes första som futsalspelare. Hon har en bakgrund som fotbollsspelare i bland annat Djurgården och Jitex men nu är det alltså futsal som gäller.

– Det är lite slump tror jag, det blev bara att jag följde med ner och testade och det var väldigt roligt. Jag fick en nytändning, det var en ny miljö men med samma egenskaper så man börjar inte om från noll, det är ju samma typ av sport.

ANNONS

Trots derbyseger med stora siffror betonar 27-åringen att laget tar en match i taget.

– Vårat mål är att komma topp fyra för då ligger vi fortfarande i högstaligan och det är det som är målet, sen om vi utvecklas och blir bättre får vi kanske sätta ett nytt mål.

För både Gais och Blåvitt blir det derby även i nästa omgång när båda lagen möter Torslanda. För Uthas kittlar det lite extra att ställas mot lokalrivalerna.

– Ett derby är alltid ett derby!

ANNONS