IFK Göteborgs förre tränare Jörgen Lennartsson ser ut att ta över HIF
IFK Göteborgs förre tränare Jörgen Lennartsson ser ut att ta över HIF Bild: STEFAN PERSSON

Uppgifter: Jörgen Lennartsson tar över HIF

Jörgen Lennartsson ser ut att bli ny tränare för Helsingborgs IF. Det uppger Helsingborgs Dagblad under måndagen. Till sin hjälp väntas han få flera gamla HIF-stjärnor.

ANNONS
|

En osäker och stormig säsong slutade i moll för Helsingborgs IF som degraderades från allsvenskan ner till superettan

Efter att det stod klart att klubben blev nedflyttad deklarerade huvudtränare Olof Mellberg att han lämnar klubben.

Även ordförande Krister Afzelius valde att lämna Helsingborg som de senaste säsongerna även tampats med en ansträngd ekonomi.

Nu verkar det dock som man kommer fylla en av de vakanta posterna med en före detta IFK Göteborg-profil.

Den spelande sportchefen Andreas Granqvist ska ha hittat en ersättare till Olof Mellberg i den förre Blåvittränaren Jörgen Lennartsson, uppger Helsingborgs Dagblad.

– Jag kommenterar inga namn. Vi har en lista med namn som vi jobbar med. Ambitionen är fortfarande att vi ska kunna presentera en lösning före jul, säger Andreas Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

ANNONS

Jörgen Lennartsson har tidigare verkat i klubben, men då som assisterande tränare till Nanne Bergstrand. Under Jörgen Lennartsson och Nanne Bergstrands ledarskap kvalificerade sig klubben till Champions League efter att ha slagit ut Inter och målvakten Sven Andersson, blev ”San Siro-Sven” efter att ha räddat en straff av Alvaro Recoba vilket i slutändan fullbordade avancemanget.

Sven Andersson ser ut att göra Jörgen Lennartsson sällskap i ledarstaben och en annan känd HIF-profil, Mattias Lindström, är tilltänkt att assistera den före detta Blåvittränaren, skriver Fotboll Skåne. Även Alvaro Santos är tänkt att ingå i staben, skriver Helsingborgs Dagblad.

Jörgen Lennartssons senaste tränaruppdrag var för norska Lilleström och han lämnade klubben 2019. Innan dess har varit huvudtränare i Häcken, det svenska U21-landslaget, Stabæk, Elfsborg och IFK Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS