Unik Volvo PV 544 Sport säljs på auktion

En Volvo PV 544 Sport från 60-talet, värderad till mellan 380 000 och 420 000 kronor, säljs nu på auktion.
– Efter ca 700 timmars arbete är bilen i det skick som ni nu ser den, säger säljaren till Bilweb Auctions.

ANNONS
|

En svart-vit Volvo PV 544 Sport från 60-talet säljs nu på auktion. Enligt den göteborgska auktionssajten Bilweb Auctions är bilen från 1965 och byggdes då om till tävlingsbil med bland annat förstärkt bakvagn och sökarlykta på taket. Fram till 1968 dök bilen upp i 70 tävlingar (rally, banracing och istävlingar).

– Anledningen till att bilen blev svart-vit, var att jag vid den tiden även hade en svart PV 444 som jag lackade om efter att jag bland annat bytt dörrar, skärmar, huv och front på den. Lacken på den tiden var en hemmagjord lackering, och till exempel skärmar och sådant lackades då ofta med Servalack. Ofta fanns det därför en mängd olika lackeringar på bilen då man tävlade med den, säger säljaren till Bilweb Auctions.

ANNONS

Renoverad i 700 timmar

Därefter såldes bilen vidare och 25 år senare letade den första ägaren upp bilen och köpte tillbaka den. Bilen renoverades för att återigen passa in i rallystilen på 60-talet – och den blev återigen en tävlingsbil.

– När jag nu sedan har renoverat min PV sport, så har jag försökt att återställa bilen i samma skick som jag hade på den, under mina tävlingsår på 60-talet. Därför finns alla tidsenliga tillbehör i bilen. Efter ca 700 timmars arbete är bilen i det skick som ni nu ser den. Allt är förvisso inte hundraprocentigt men det skall den inte heller vara enligt mig, eftersom man också skall bruka och köra bilen som det är tänkt, med en sådan rallybil, säger säljaren.

1999–2009 kördes den i historiska tävlingar.

Bilen är av Bilweb Auctions värderad till mellan 380 000 och 420 000 kronor.

LÄS MER:Schumachers Ferrari såld för 140 miljoner

LÄS MER:"Guds hand"-bollen såld – för 30 miljoner

LÄS MER:Alis "Rumble in the Jungle"-bälte sålt

ANNONS