Ulf Karlsson ny gästprofessor

ANNONS
|

- Jag fick förfrågan tidigare i höstas och ser verkligen fram mot att få komma till Göteborg. Jag är glad och hedrad över att ha blivit utsedd till gästprofessor. Ledarskap är något jag brinner för, säger Ulf Karlsson som efter jul- och nyårshelgerna blir ny gästprofessor i ledarskap vid Idrottshögskolan, Göteborgs universitet.

Ulf Karlsson efterträder Bengt "Bengan" Johansson. Bägge har hyllats för sin ledarfilosofi där individen sätts i centrum för kollektivets välgång.

Karlsson som var förbundskapten mellan 2001-2004 kommer att finnas på plats två till tre gånger i veckan i Göteborg. Och han har alla egenskaper som krävs för att utveckla nya ledare.

ANNONS

- För Göteborgs universitet är det viktigt att vi satsar på ledarskap kopplat till idrott, friskvård och förebyggande hälsovård, säger Gunnar Svedberg, rektor på Idrottshögskolan.

Karlsson, som även arbetar halvtid vid Friidrottsgymnasiet i Karlstad, ser fram mot sina nya arbetsuppgifter.

Vad vill du dela med dig?

- Framtidens ledarskap handlar mycket om att man måste bejaka människan. Hon måste bli sedd och lyssnad på. En ledare måste vara prestigelös, visa att man inte är mer än en människa. Då skapas också en bra relation, säger Karlsson.

ANNONS