En tyst minut hölls inför Boston Bruins NHL-match mot Nashville Predators för att hedra offren efter skolskjutningen i Nashville.
En tyst minut hölls inför Boston Bruins NHL-match mot Nashville Predators för att hedra offren efter skolskjutningen i Nashville. Bild: Charles Krupa/AP/TT

Tyst minut i NHL efter dödsskjutning

Sex personer, varav tre barn i nioårsåldern, sköts till döds på en skola i Nashville.
Inför NHL-mötet mellan Boston Bruins och Nashville Predators hölls en tyst minut för att hedra offren.
– Det är inte direkt den första skjutningen, tyvärr, säger Nashvilles Ryan McDonagh.

ANNONS
|

McDonagh följde inte med på lagflyget till Boston utan stannade hemma på måndagen för att vara med sina tre döttrar. I stället tog McDonagh ett kommersiellt flyg på tisdagen för att ta sig till bortamatchen som Nashville vann med 2–1.

– När du har barn och när det händer så nära ditt hem så är det annorlunda. Som vilken förälder som helst gör du allt du kan för att hjälpa din familj och dina barn, säger McDonagh.

McDonaghs tre döttrar är alla under nio år.

– Hans döttrar var nära skolan (där dödsskjutningen skedde), deras skola stängdes ner, säger Nashvilles tränare John Hynes.

ANNONS

McDonagh igen:

– Det finns inga ord för det som hänt. Det är en tragedi för familjerna och för alla som drabbats. Du inser det inte riktigt förrän du har egna barn och har det perspektivet. Då slår det dig.

Såväl Predators som Bruins hade klistermärken på sina hjälmar för att minnas de sex personer som sköts till döds på en skola i Nashville på måndagen. Tre barn, i nioårsåldern, och tre vuxna dödades.

Den misstänkta skytten, en 28-årig kvinna, tros tidigare ha varit elev på skolan.

ANNONS