Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Tyson Fury laddar med öl inför fajten mot Anthony Joshua

I sommar väntas fajten mellan Tyson Fury, 32, och Anthony Joshua, 31, bli av. Inför stormatchen, som uppges vara värd över två miljarder kronor, laddar Fury upp med semester och att dricka mängder av ... öl.
– Jag dricker allt från åtta, tio till tolv öl per dag just nu, säger Fury som är på semester, till IFLTV.

Matchen går under namnet ”The battle of Britain”, den där i nästan jämnåriga stjärnboxarna Tyson Fury, 32, och Anthony Joshua, 31, ska göra upp.

Det har en längre tid tid spekulerats i att drabbningen ska bli av och enligt promotorn Eddie Hearn så är det inte många dagar kvar innan nyheten blir officiell, att matchen kommer att bli verklighet. Enligt brittiska Daily Mail väntas matchen, som är värd drygt 2,3 miljarder kronor, avgöras i sommar. Antingen i juni eller juli.

En som verkar ta uppståndelsen kring matchen med ro är tungviktsvärldsmästaren Tyson Fury, som för tillfället är iväg på semester.

– Jag har slutat träna nu, jag är på semester. Jag dricker allt från åtta, tio till tolv öl per dag just nu. Jag äter däremot ingenting, så jag får i mig mina kalorier genom alkoholen, säger Fury till IFLTV.

Fury bryr sig inte om motståndet

Han verkar inte heller bry sig nämnvärt att det är Joshua han väntas ställas mot.

– Jag ska gå två fajter i år och jag ger blanka fan i vem jag möter. Jag bryr mig inte om det är någon medelsvensson, Fred Flinta eller Mike Tyson. Vem som helst! Jag vill bara fajtas i år, säger Fury som så sent som i februari .

När det gäller motståndaren Joshua så har också han, precis som Fury, en diger karriär i bagaget. 31-åringen gjorde debut i proffsboxningen 2013 när han besegrade Emanuele Leo i London. Sedan dess har han tillhört en av boxningens stora och tagit ett flertal stora skalper. En period hade han inte mindre än fyra bälten (IBF, WBA, WBO, IBO).

Joshua har, enligt Talksport, tidigare sagt att han är redo för fajt med Fury.

– Jag har jagat bältena sen jag började. Det handlar inte om motståndaren, det handlar om bältet. Om det är Tyson Fury som har WBC-bältet, låt det vara Tyson Fury.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.