Tyske ikonen René Weller död

René Weller är en av Tysklands främsta boxare någonsin.
Nu är han död, 69 år gammal.
”Han skrek, han hade ont”, berättar hans fru för tyska Bild.

ANNONS
|

Det är frun Maria Weller som bekräftar den förre världs- och Europamästarens död.

”Jag släppte honom och de senaste veckorna var väldigt jobbiga”, säger hon i ett uttalande till Bild.

På deras gemensamma Instagramkonto utvecklar hon:

”Plötsligt brann världen och ett ögonblick blev en evighet. Min älskade. Din sista resa. Hand i hand och i mina armar lämnade du mig helt fridfullt klockan 17.50 i dag (tisdag)”, skriver hon och fortsätter:

”Det krossar mitt hjärta att inte kunna höra din röst, ditt skratt och att inte kunna känna dina händer längre. Tack för det vackra livet och vår unika kärlek. Ingen kan ersätta dig, för ingen är som du. Du kämpade som ett lejon men förlorade tyvärr din sista strid”.

ANNONS

Drabbades av demens

Weller drabbades 2014 av demens och frun har tidigare berättat om hur sjukdomen långsamt förvärrades. I april i år berättade hon att han tillbringade den största delen av sina dagar i sängen. Till sist orkade han inte kämpa längre och gick bort, 69 år gammal.

Innan Weller blev proffs tävlade han för Västtyskland i OS. Som amatörboxare vann han 338 av 355 fajter, som proffs fick han endast se sig besegrad en gång.

Weller utsågs till Tysklands bäste boxare fem gånger under karriären.

LÄS MER:Chris Bart-Williams död – blev 49 år

LÄS MER:Fotbollsikonen Trevor Francis är död

LÄS MER:Rallyföraren Ken Block död i snöskoterolycka

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS