Tysklands Sara Dorsoun hyllade Nilla Fischer på fredagens presskonferens inför VM-kvartsfinalen mot Sverige på Roazhon Park.
Tysklands Sara Dorsoun hyllade Nilla Fischer på fredagens presskonferens inför VM-kvartsfinalen mot Sverige på Roazhon Park.

Tyska backen: "Fischer har svagheter"

Sara Doorsoun och Nilla Fischer har spelat tillsammans och vunnit titlar med Wolfsburg under säsongen. Tyskan har lärt sig mycket av svenskan – men vet också om hennes brister.

ANNONS
|

Inför den här fotbollssäsongen lämnade tyska landslagsförsvararen Sara Doorsoun Essen för Wolfsburg. Redan under sitt första år i storklubben vann 27-åringen två titlar, Bundesliga och tyska cupen, och startade flera matcher tillsammans med lagkaptenen Nilla Fischer.

Den 34-åriga svenskan lämnade Wolfsburg i maj, efter sex framgångrika år, och flyttade hem till Linköping – för spel i damallsvenskan efter VM i Frankrike.

- När jag kom till Wolfsburg visste jag att jag kunde lära mig mycket från henne (Fischer). Hon är en väldigt bra försvarare och har bevisat det genom åren. Hon har svagheter, det vet vi om, men hon är en av de bästa backarna på den här nivån, säger Sara Doorsoun.

ANNONS

TT: Vilka svagheter har hon?

- Vi håller dem för oss själva.

I kväll ställs Doorsouns Tyskland mot Fischers Sverige i VM-kvartsfinalen på Roazhon Park i Rennes. Men mittbackarna har inte varit i kontakt med varandra före matchen.

TT: Varför?

- Eftersom att jag bara känt henne i ett år och vi inte riktigt hunnit skapa en relation på den nivån att vi skulle kontakta varandra. Jag vill fokusera på matchen och inte vara i kontakt med en motståndare, säger Doorsoun.

Rennes, TT:s utsända

ANNONS