Två döda under cricketmatch – spelet fortsatte

Två personer dog efter att en granat exploderat under en cricketmatch i Afghanistan. Trots det fortsatte spelet efter ett kortare avbrott. Totalt skadades 13 personer, enligt Reuters.

ANNONS
|

Under fredagen ägde en cricketmatch rum mellan Pamir Zalmi och Band-e-Amir Dragons i Kabul i Afghanistan. På plats var hundratals åskådare för att bevittna matchen i den lokala ligan på Kabul International Cricket Stadium.

Under matchen skedde en explosion i arenaområdet, vilket ledde till att två personer dog och 13 personer skadades, enligt Reuters. Ena personen dog på platsen, medan den andra avled på sjukhus till följd av sina skador. Polisen i Kabul säger att det tyder på att en granat orsakade explosionen.

Fortsatte spela efter dådet

– Matchen avbröts ett tag. Efter att ha rensat upp i arenaområdet kunde spelet återupptas, säger talespersonen Khalid Zadran enligt Reuters och tillägger att de letar efter de som är ansvariga för attacken.

ANNONS

I dagsläget har ingen tagit på sig ansvaret för explosionen.

Militär utanför arenan efter explosionen i Kabul.
Militär utanför arenan efter explosionen i Kabul. Bild: Ebrahim Noroozi

Cricket är en stor sport i Afghanistan och gör bra i från sig internationellt, trots bristande resurser och osäkerhet i landet. Flera av de afghanska spelarna är rankade bland de bästa i världen.

2017 inträffade också en explosion i samband med en cricketmatch i Kabul. Då avled tre personer och fem personer skadades.

ANNONS