Två döda under cricketmatch – spelet fortsatte

Två personer dog efter att en granat exploderat under en cricketmatch i Afghanistan. Trots det fortsatte spelet efter ett kortare avbrott. Totalt skadades 13 personer, enligt Reuters.

ANNONS
|

Under fredagen ägde en cricketmatch rum mellan Pamir Zalmi och Band-e-Amir Dragons i Kabul i Afghanistan. På plats var hundratals åskådare för att bevittna matchen i den lokala ligan på Kabul International Cricket Stadium.

Under matchen skedde en explosion i arenaområdet, vilket ledde till att två personer dog och 13 personer skadades, enligt Reuters. Ena personen dog på platsen, medan den andra avled på sjukhus till följd av sina skador. Polisen i Kabul säger att det tyder på att en granat orsakade explosionen.

Fortsatte spela efter dådet

– Matchen avbröts ett tag. Efter att ha rensat upp i arenaområdet kunde spelet återupptas, säger talespersonen Khalid Zadran enligt Reuters och tillägger att de letar efter de som är ansvariga för attacken.

ANNONS

I dagsläget har ingen tagit på sig ansvaret för explosionen.

Militär utanför arenan efter explosionen i Kabul.
Militär utanför arenan efter explosionen i Kabul. Bild: Ebrahim Noroozi

Cricket är en stor sport i Afghanistan och gör bra i från sig internationellt, trots bristande resurser och osäkerhet i landet. Flera av de afghanska spelarna är rankade bland de bästa i världen.

2017 inträffade också en explosion i samband med en cricketmatch i Kabul. Då avled tre personer och fem personer skadades.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS