Två döda efter explosion på läktare i Afghanistan

Otäcka scener utspelade sig i Afghanistan i fredagskväll. En granat exploderade på en läktare i samband med en cricketmatch. Enligt nyhetsbyrån Reuters har två personer avlidit.

ANNONS
|

Det var i samband med en ligamatch mellan Pamir Zalmi och Band-e-Amir Dragons som det hela inträffade. Matchen spelades i huvudstaden Kabul, på nationalarenan Kabul International Cricket Stadium, och hundratals åskådare var på plats.

Mitt under matchen exploderade någonting, som enligt den lokala polisen ska vara en granat, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Reuters rapporterar vidare att två personer miste sitt liv, och att ytterligare 13 skadats.

Ingen har tagit på sig explosionen

Trots explosionen kunde matchen senare fortsätta.

– Matchen avbröts ett tag. Efter att ha rensat upp i arenaområdet kunde spelet återupptas, säger talespersonen Khalid Zadran enligt Reuters.

I ett tidigare skedde kom rapporter om att fyra skadats och att ingen dött, men dessa uppgifter tillbakavisas alltså nu. Enligt Zadran kom inga spelare till skada.

ANNONS

Islamska staten, IS, har härjat i Afghanistan på sistone, men i detta fall har ingen tagit på sig explosionen.

Cricket är en av de största sporterna i landet, och Afghanistans landslag är framgångsrikt på den internationella scenen. Flera spelare från landet tillhör den absoluta världseliten.

LÄS MER:Andy Goram död – avliden i strupcancer

LÄS MER:Nya Zeeland får jämställt cricketavtal

LÄS MER:Cricketlegendaren Shane Warne död

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS