TV4-profilen tvingas lämna: ”Det gör ont”

TV-kommentatorn Daniel Kristiansson får inte förlängt kontrakt, och tvingas nu lämna TV4 och Cmore efter nästan 20 år.
– Det gör ont såklart. Det är det här jag tycker är roligast i världen, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

50-årige Daniel Kristiansson har sedan 2003 kommenterat sportsändningar på Cmore och TV 4. Han har jobbat med allt från fotbolls-EM och VM till handboll och ishockey – men snart är det slut med det.

Sportbladet kunde under lördagen berätta att Kristianssons kontrakt inte kommer att förlängas. Ett besked som han själv tog hårt, berättar han.

–I början såg jag mörkt på framtiden. Jag har ett jäkla driv för det här, åldern avgör inte. Lasse Granqvist är till exempel fem år äldre än jag och absolut toppklass som alla vet. Nu får man satsa vidare på annat håll. Jag för lite diskussioner på olika håll. Men det gör ont såklart. Det är det här jag tycker är roligast i världen. Men jag accepterar situationen, säger Kristiansson till tidningen.

ANNONS

”Ökad konkurrens”

Erik Westberg är sportchef för TV 4-gruppen och Cmore, och bekräftar att Kristianssons kontrakt inte förlängs. Han förklarar också varför:

– Dels är det en ökad konkurrenssituation men framför allt har vi en förändring i våra rättigheter framåt. Därför kan vi tyvärr inte förlänga med honom, säger Westberg.

Kristiansson kommenterar för tillfället slutspelet i handboll. Hans kontrakt sträcker sig till den 31 juli. Han kommer inte – som tidigare varit planerat – att kommentera fotbolls-EM i damer i sommar.

– Det tog mig ännu hårdare än att jag inte fick fortsätta. Jag hade ju gjort upp med TV4 om att jobba med EM och till och med spikat arvodet, säger Kristiansson.

ANNONS