Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/12

TV: "Jag sa ju till er att jag skulle göra det"

Usain Bolt har gjort det igen. Han kom, han spexade, han hade hela världen i ryggen när han vann sitt tredje OS-guld på 100 meter. - Det är två medaljer som återstår och sedan kan jag checka ut – odödlig, säger han till TT.

Jamaicanen Usain Bolt, nu sjufaldig olympisk mästare, tog sitt tredje OS-guld i rad på 100 meter. Största utmanaren var amerikanen Justin Gatlin.

I finalen var Gatlin snabbast ut ur blocket och ledde större delen av loppet. Men Bolt gjorde som han brukade och plockade fram spurten i slutet, över mållinjen på 9,81. Tiden var åtta hundradelar snabbare än silvermedaljören Gatlins tid och tio hundradelar snabbare än kanadensiska bronsmedaljören Andre de Grasses.

Buades ut av publiken

- Det var briljant. Jag sprang inte så snabbt, men jag är så glad att jag vann. Jag sade ju till er att jag skulle göra det, säger Bolt till TT.

 

Justin Gatlin hade på förhand de två snabbaste tiderna på 100 meter i år. Justin Gatlin har blivit avstängd för doping två gånger och buades därför ut av stora delar av publiken. 

- Det är första gången jag har kommit in på en arena och de har börjat bua. Det förvånade mig, säger Bolt till TT.

Publiken på Olympiastadion verkade dock koka över för giganten Bolt, som snart fyller 30 år. Det var total anstormning till arenan, och både före och efter sina lopp bjöd Bolt på sina berömda spexnummer.

- För mig är publiken allt. Jag fick gåshud. När publiken är så här högljudd är det kul för mig. De tar fram min roliga sida, säger Bolt till Viasat. 

Vill ta ny trippel

Nu ska han ta ytterligare trippel i guld, precis som i Beijing och i London, närmast väntar 200 meter. Superstjärnan har även elva VM-guld och brukar klassificeras som en mästerskapslöpare. 

– Det var någon som sade att jag kunde bli odödlig. Det är två medaljer som återstår och sedan kan jag checka ut – odödlig, säger han efter att ha sprungit ärevarvet inne på den nästan fullsatta arenan, säger Bolt till TT. 

Usain Bolts uppladdning i Rio var bland annat att träffa ungdomar från stadens slumkvarter. När han lade ut bilden på instagram skrev han "De säger att de här ungdomarna är från de farligaste områdena här i Rio. De är vår framtid och jag är glad att jag fick träffa dem". 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.