Två år gammal – blir ägare till fotbollslag

Ett nytt fotbollslag ska bildas i Los Angeles. En drös kända personer blir ägare, men också en tvååring – nämligen Serena Williams dotter.

ANNONS
|

Det är i den amerikanska högstaligan i fotboll för damer, NWSL, som ett nytt lag från Los Angeles kommer att tillkomma år 2022.

Bland de många ägarna, där den enda är mer känd än den andra, till den blivande proffsklubben finns det ett som sticker ut. Det handlar om Olympia, dotter till Serena Williams, som i skrivande stund är två år gammal.

– Jag är stolt över att vara en del av den här underbara gruppen som ska förse LA med ett professionellt fotbollslag. Jag är ett stort fan av sporten, och jag tror det finns en enorm potential i damfotboll som varit absurt undervärderad av för många personer alldeles för länge, säger Alexis Ohanian enligt Sportbladet.

ANNONS

OS-guldmedaljörer med bland ägarna

Serena Williams man, Alexis Ohanian, är den som leder investeringen i den blivande LA-klubben och har gjort personliga investeringar åt sin fru Serena och dottern Olympia. Därför blir Olympia också en av ägarna.

Några övriga personer som har investerat i klubben är de amerikanska fotbollsstjärnorna Mia Hamm och Abby Wambach som både har OS-guld och VM-guld på sina meritlistor. Även skådespelarna Natalie Portman och Eva Longoria finns med bland klubbägarna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS