Häckens Johanna Rytting Kaneryd, till vänster, var besviken efter 0–0.
Häckens Johanna Rytting Kaneryd, till vänster, var besviken efter 0–0. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Tungt poängtapp för Häcken: ”Irriterande”

I torsdags blev det en omdiskuterad förlängningsförlust i cupfinalen mot Rosengård. Och nu bara 0–0 hemma mot Djurgården.
– Fan. Usch. Riktigt jävla irriterande, säger Häckens kantstjärna Johanna Rytting Kaneryd.

ANNONS

Efter Häckens mållösa match mot Djurgården har Rosengård chansen att rycka ifrån Göteborgslaget med fyra poäng i toppen av damallsvenskan. Och även Linköping, som besegrade AIK med 4–0, har klivit förbi Hisingslaget.

– Man har inte råd att förlora sådana här matcher. Eller nu spelade vi lika, men det känns ju som en förlust såklart, säger Häckens landslagsmittfältare Johanna Rytting Kaneryd.

Matchen mot Djurgården blev en lång och alltmer desperat jakt på målet som aldrig kom.

De många skickliga fötterna i Häcken lyckades inte luckra upp gästernas välorganiserade försvar tillräckligt mycket.

Dominant högersida

Det mesta och bästa hände på högersidan där anfallsglada ytterbacken Hanna Wijk och Johanna Rytting Kaneryd samarbetade skickligt, framför allt i första halvlek.

ANNONS

– Vi hade ett väldigt spelövertag och skapade en del lägen. Självklart ska vi sätta dit den. Jag känner att jag gör mycket bra saker men jag är aldrig nöjd om vi inte vinner. Hade mitt spel lett till ett mål eller en assist hade jag varit jättenöjd, men jag vill mer. Det känns som att jag hade kunnat kliva fram och avgöra.

Johanna Rytting Kaneryd är Häckens främsta poängspelare (fyra mål och tre assist i årets allsvenska) och har varit en av seriens allra bästa i år.

Mot Djurgården utmanade hon gång på gång. Oftast tog hon sig förbi och fick in bollen centralt. Annars fixade hon hörnor.

Men det var trångt i Djurgårdens straffområde och det stora bollinnehavet ledde till få konkreta målchanser.

– Jag tycker ändå att vi skapade tillräckligt mycket för att få hål på dem, helt klart, säger Rytting Kaneryd.

”Inte riktigt rimligt”

Förra söndagen tappade Häcken två poäng i slutminuterna borta mot Piteå. I torsdags förvandlades ledning i cupfinalen mot Rosengård till en snöplig förlust i förlängning efter ett diskutabelt mål. Och mindre än tre dygn senare fick Häcken bara 0–0 mot Djurgården.

TT: Hur ser du på veckan som har varit?

– Det är väl inte riktigt rimligt. Spelschemat har inte gynnat oss direkt. Det har varit tre täta matcher, och att vi spelade redan klockan 13 i dag påverkar också. Det är trötta kroppar och inte helt optimalt, det ska jag inte ljuga om, säger Johanna Rytting Kaneryd.

ANNONS

Efter slutsignalen på Bravida Arena satt hemmaspelarna för sig själva, utspridda på plastgräset och deppade. Samtidigt firade Djurgårdsspelarna 0–0 med många handklappar som efter en seger.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS