Krasnodars svenske stjärna Viktor Claesson i duell med Valencias Gonçalo Guedes. Den sistnämnde blev matchhjälte i Europa League-åttondelsfinalen lagen emellan.
Krasnodars svenske stjärna Viktor Claesson i duell med Valencias Gonçalo Guedes. Den sistnämnde blev matchhjälte i Europa League-åttondelsfinalen lagen emellan.

Tungt Europauttåg för Claesson och Olsson

Krasnodarsvenskarna Viktor Claesson och Kristoffer Olsson var en minut från kvartsfinal i Europa League. Men i den tredje tilläggsminuten sköt Valencias Gonçalo Guedes ut Krasnodar ur turneringen med sitt 1–1-mål, vilket innebar 3–2 till det spanska laget över två matcher.

ANNONS
|

Viktor Claesson satte ett viktigt bortamål när Krasnodar förlorade mot Valencia med 1–2 i Europa Leagues första åttondelsfinal.

I returmötet på hemmaplan behövde Krasnodar därför ett mål för att ta sig vidare till kvartsfinal. Men varken Claesson, för dagen anfallare, eller Kristoffer Olsson, som stod för flera fina vändningar och passningar, såg ut att kunna överlista Valenciaförsvaret den här torsdagskvällen.

Under matchens sista tio minuter brände det dock till rejält, men det var inte svenskarna som avgjorde mötet. I stället var det avbytarna som blev avgörande.

Tog ledningen

I den 85.e minuten bände inbytte Sjapi Sulejmanov in Krasnodars ledningsmål från högerkanten. Då såg Krasnodar ut att gå mot kvartsfinal. Men i den tredje tilläggsminuten var Valencias portugis Gonçalo Guedes, även han inbytt, kylig när han satte 1–1.

ANNONS

Målet gjorde att Valencia i stället tog sig till kvartsfinal efter totalt 3–2 över båda matcherna.

Arsenal vände mot Rennes

I Europa League-åttondelsfinalernas andra returmatcher stod Arsenal för en stark vändning då Londonlaget slog franska Rennes med 3–0 på hemmaplan, vilket innebar att Arsenal är vidare till kvartsfinal efter totalt 4–3.

Lokalrivalen Chelsea körde i sin tur över Dinamo Kiev på bortaplan och vann med 5–0 efter ett hattrick och en assist från anfallaren Olivier Giroud. Chelsea är därmed vidare efter sammanlagt 8–0. De engelska lagen kan nu ställas mot varandra i kvartsfinalen som lottas under fredagen.

Samtidigt förlorade Napoli överraskande med 1–3 mot Salzburg, men italienarna är även de vidare tack vare 3–0 i det första mötet. Däremot tog Europa League-äventyret slut för Inter som förlorade med 0–1 på hemmaplan mot Frankfurt.

TT

Fakta: Så fortsätter Europa League

Chelsea, Napoli, Valencia, Villarreal, Frankfurt, Arsenal, Slavia Prag och Benfica är vidare till kvartsfinal i Europa League.

Under fredagen lottas de fyra mötena och samtliga lag kan dras mot varandra, oavsett vilket land klubben kommer ifrån. Det kan alltså både bli ett hett engelskt derby i London (Chelsea–Arsenal) och ett i östra Spanien (Valencia–Villarreal).

Precis som i åttondelsfinalen avgörs kvarts- och semifinalerna i bäst av två möten. Kvartarna inleds den 11 april med returmatch en vecka senare. Semifinalmötena spelas 2 och 9 maj. Finalen avgörs i Baku, Azerbajdzjan, den 29 maj.

ANNONS