Trumps vädjan för stjärnans liv: ”Skona honom”

Brottaren, Navid Afkari, 27, är dömd till döden i Iran efter att ha protesterat mot landets ledning. Nu ber Donald Trump att Iran ska skona Afkaris liv. ”Till ledarna i Iran, jag skulle verkligen uppskatta om ni skonade den här mannen och inte avrättade honom. Tack!”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Brotten Navid Afkari var med och protesterade mot landets ledning för snart två år sedan. Därefter ska han enligt uppgifter ha utsatts för tortyr och blivit tvingad att erkänna ett brott han aldrig ska ha begått.

Men Afkari dömdes till två dödsdomar.

Detta efter att han ska ha dödat en säkerhetsvakt under protesten.

Något som hans advokat, Hassan Younesi, förnekar. På Twitter säger han att de bilder som har använts ska ha tagits en timme för brottet ska ha tagit plats och att det inte finns några bilder som visar säkerhetsvaktens död, enligt BBC.

Afkaris två bröder klarade sig undan dödsdom och fick istället 54 och 27 år i fängelse.

ANNONS

Efter domen har Navid Afkari fått stöd av många. Däribland Dana White, som är boss för UFC.

– Först och främst är den här mannen en människa, för det andra är han en av oss, han skulle kunna vara en av mina fighters, säger White i en video och fortsätter:

– Min första tanke var att ringa presidenten, för att se om han kunde göra någonting för att hjälpa den här mannen. ”Låt mig titta närmare på det, låt mig prata med min administration och se om vi kan göra något för att rädda den här mannens liv”.

Dana Whites idé att kontakta Donald Trump verkar ha gett resultat. För Donald Trump twittrade efter deras möte med en stark uppmaning till ledarna i Irand.

”Till ledarna i Iran, jag skulle verkligen uppskatta om ni skonade den här mannen och inte avrättade honom. Tack!”, skriver Trump.

ANNONS