Donald Trump. Arkivbild.
Donald Trump. Arkivbild. Bild: Ross D. Franklin

Trumps hån efter fotbollsbronset

USA:s fotbollslandslag, och i synnerhet Megan Rapinoe, har en lång historia av kontroverser med USA:s förre president Donald Trump, en dust som återupptogs efter OS-bronsmatchen.

ANNONS
|

Det blev ingen OS-final för de regerande världsmästarna USA som åkte ut i semifinalen mot Kanada.

I bronsmatchen mot Australien såg USAs fotbollsdamer till att få med sig en medalj hem från Tokyo, när man vann med 4–3. Men det ansågs inte tillräckligt bra av den tidigare presidenten Donald Trump.

USA:s fotbollslandslag, och i synnerhet Megan Rapinoe, har en lång historia av kontroverser med USA:s förre president Donald Trump. Trump tystades genom VM-guldet 2019, men efter att det "bara" blev brons i OS i Tokyo gick den förre amerikanska presidenten ut med följande meddelande:

"Om vårt fotbollslandslag, som styrs av ett gäng vänsterradikala galningar, inte var så politiskt korrekt hade de tagit guld i stället för brons. Att vara politiskt korrekt betyder att du förlorar, allt som är politiskt korrekt går dåligt".

ANNONS

Och som en känga till Rapinoe skrev han:

"Kvinnan med lila håret spelade uselt och tänkte för mycket på radikal vänsterpolitik och gjorde inte sitt jobb!"

Rapinoe har gjort sig känd för att utanför fotbollsplanen engagera sig i frågor som mänskliga rättigheter och jämställdhet.

ANNONS