Travkusk filmade sexuella övergrepp på hästar

En svensk travkusk har utsatts för utpressning sedan det framkommit att han spelat in filmer där han begår sexuella övergrepp mot djur.
– Det är rätt extrema grejer, säger mannen i polisförhör.

ANNONS
|

Det var i fjol, samt i början av 2020 som den svenske travkusken som tävlar på hög nivå, polisanmälde flera fall av försök till utpressning. Två män ska ha krävt honom på total 430 000 kronor och hotat med att annars sprida filmer där kusken begår sexuella övergrepp mot hästar. Detta skriver Värmlands Folkblad.

I polisförhören som GP tagit del av medger kusken att han utfört sådana handlingar.

– Det är sexuellt men det är inga skador på hästarna. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det finns inget bra sätt att säga det på. Inga skador, säger mannen.

ANNONS

En av männen som åtalas för utpressning säger i polisförhör att pengarna inte var orsaken till att man ville utpressa kusken.

– Jag ville ge honom en näsbränna. Jag hade tyckt det varit trevligt om det hade löst sig. Att han kommit med pengarna så hade jag gett tillbaka dem och sagt ”gör fan aldrig om det”. Ville jag ha pengar så hade jag sålt det till Aftonbladet, säger den åtalade.

Kusken i fråga konstaterar att ”min karriär är över” och säger att övergreppen började i samband med att han fick kontakt med en kvinna, som uppmuntrade honom att göra filmerna och skicka dem till henne. Vid ett tillfälle ska även en hund ha utsatts.

– Jag har sålt hunden nu. Det är på grund av allt som har hänt. Jag klarar inte av att titta på hunden för jag mår så dåligt. Så i alla fall det finns en video med min hund. Det finns även video med häst, både hingst och sto, säger mannen och medger att filmerna är av sexuell natur.

– Det är rätt extrema grejer. I början var det milt men sedan blev det värre. Det gick till en sådan nivå att om det kommer ut så funderar jag på var jag kan fly någonstans, säger mannen i polisförhör.

ANNONS

De två männen uppger att de fått tillgång till 170 filmer där travkusken är inblandad i övergrepp mot djur, men själv hävdar han att han googlat fram filmer som andra gjort och skickat till utpressarna. Enligt kuskens egen utsago medverkar han på ”fyra, fem” filmer och han säger att det tydligt framgår att det är han på de filmerna.

– Ja, de filmer som jag är med i så ser man mitt ansikte. Man ser att det är jag, säger travkusken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS