Tobias Ludvigsson missar Giro d’Italia – på grund av skavsår

Han skulle vara ende svensk på start i Giro d’Italia. Nu tvingas Tobias Ludvigsson hoppa av stortävlingen – på grund av ett skavsår.
– Nu är det stort som en golfboll, säger cyklisten till SVT.

ANNONS
|

Tobias Ludvigsson, 30, skulle stått på startlinjen med sitt franska lag Groupama – FDJ i Giro d’italia som startar på lördagen. Men så blir det inte. Sveriges ende deltagare i stortävlingen tvingas hoppa av – på grund av ett skavsår han fick under etapploppet Tour of the Alps.

– Det var för drygt en vecka sen som jag fick ett skavsår på foten som sen på flyget hem blev jäkligt infekterat, det är nu stort som en golfboll. Jag går även på antibiotika, säger Ludvigsson till SVT.

I stället för 21 etapper med världseliten i Italien bli det lugna veckor hemma i Huskvarna i väntan på att svullnaden ska gå ner.

ANNONS

– Det förändrar en hel del i min planering. Jag skulle ju ha åkt ner till Girot i onsdags men i och med skadan får vi tänka på hälsan i stället och blicka framåt.

Hoppas på Grand tour-start

Nu hoppas Ludvigsson att han kan ta en plats i laget i Tour de France och Vuelta a España, som förutom Girot ingår i cykelns Grand Tours. Även VM i Belgien i september är ett mål.

– Jag jagar fortfarande min första etappseger i en Grand Tour. Det är ett mål som jag har satt upp och strävat efter länge. Det vore helt klart en dröm att uppnå det, säger Ludvigsson.

Giro d’Italia inleds på lördagen 8 maj i Turin och avslutas i Milano den 30 maj.

ANNONS