Tinnerholm försvarar Sverige i USA – efter Trumps utspel

Anton Tinnerholm, 29, spelar för New York City i MLS. Men den svenske backen har inte varit på träningsanläggningen på 36 dagar på grund av coronaviruset. Nu berättar han hur han får försvara Sverige efter Donald Trumps utspel.
– Trump har ju tagit upp Sverige på en del presskonferenser. Jag försöker försvara våra svenska färger här, säger han till Kvällsposten.

ANNONS
|

Senaste matchen som Anton Tinnerholm och hans lagkamrater i New York City spelade var 12 mars när mexikanske Tigres UANL stod på andra sidan. Ett dygn senare var han förbjuden från att komma till träningsanläggningen efter att coronaviruset slagit till och drabbat New York väldigt hårt.

LÄS MER: De var med och köpte Öis-gården för miljonbelopp

Det har nu gått 36 dagar men han har ännu inte fått återvända till träningsanläggningen. I en intervju med Kvällsposten berättar han om livet i New York.

– Tristessen är det värsta, men det får man bara stå ut med. Det finns de som har det mycket värre, vi får aldrig glömma det. Och jag kan bara tänka mig de äldre som inte har någon anhörig. Usch, jag vill inte ens tänka på det, Vi är coronavirusets epicentrum i världen. Men de har fått bättre kontroll på det. Och det har kommit väldigt mycket hjälp. Det har byggts fältsjukhus i Central Park och när jag tittar ut så ser jag fartyg som flytande sjukhus ute på vattnet i floden, säger han till Kvällsposten.

ANNONS

LÄS MER: Göteborgsklubbarna hyr sina hem – så mycket betalar de

Han får även försvara Sverige gång på gång efter att den amerikanske presidenten, Donald Trump, riktat kritik mot Sverige flera gånger om.

"Sverige lider svårt", sa Donald Trump nyligen på en av sina presskonferensen.

Det uttalandet fördömdes snabbt av svenska politiker.

LÄS MER: Zlatans ord till lagkamraterna: "Första personen som öppnar munnen dödar jag"

Men även av Anton Tinnerholm.

– Det blev snabbt snack i laget om det där. Alla undrade vad som händer. Trump har ju tagit upp Sverige på en del presskonferenser. Jag försöker försvara våra svenska färger här. Men alla är väl ganska överens om att det inte finns något facit just nu utan man får se efteråt vad som var rätt, säger Anton Tinnerholm till Kvällsposten och fortsätter:

– Men det är klart. Jag gillar någonstans att Sverige är det land som sticker ut. Jag har förklarat för mina lagkamrater att Sverige är det lilla landet lagom som aldrig har en egen åsikt utan lägger sig i mitten hela tiden. Så det är intressant att vi sticker ut för en gång skull. Det är lugnt sagt förvånande.

ANNONS