Timrås Johan Persson kvitterar till 1–1 mot Karlskrona i direktkvalet till SHL.
Timrås Johan Persson kvitterar till 1–1 mot Karlskrona i direktkvalet till SHL.

Timrå tvingade fram avgörande match

Timrå håller liv i SHL-drömmen. De vann sin andra raka match i direktkvalet till SHL mot Karlskrona och kvitterade till 3-3 i matchserien. Nu avgörs allt nere i Karlskrona på fredag om vem som ska spela i SHL 2018/2019.

ANNONS
|

Kniven mot strupen, måstematch, vinna eller försvinna. Kort och gott, den hockeyallsvenska utmanaren Timrå behövde verkligen vinna hemmamatchen mot Karlskrona i match sex för att kunna fortsätta drömma om en plats i högsta serien nästa säsong.

Efter två förluster på hemmaplan under kvalet kom den ack så livsviktiga och efterlängtade segern för Timrå. Jacob Olofssons 4–3-mål i slutskedet av sista perioden, vilket var spiken i kistan, gör att Timrå nu kvitterat matchserien till 3–3 och att kampen om SHL-platsen kommer att avgöras i Karlskrona på fredag.

"Bra moral"

- Vi visar en bra moral, vi ligger under tre gånger i matchen men killarna fortsätter och spelar och tror på det vi gör och går efter den gameplan vi har och har tålamodet. Att kunna göra det i en sån här situation är mäkta imponerande, säger tränaren Fredrik Andersson.

ANNONS

Det var lapp på luckan i NHK Arena. 5702 hade kommit för att se Timrå för sista gången den här säsongen.

Och de fick se ett hemmalag i underläge tre gånger i matchen.

”Vi är Timrå och vi ger aldrig upp”, skanderade hemmafansen.

Det gjorde aldrig Timrå

- Det var en mäktig sista hemmamatch. Det var det bästa trycket jag har varit med om i den här arenan så det kan inte bli bättre, säger Jonathan Dahlén till TT.

Karlskrona i ledning

Mattias Guter såg till att ge bortalaget ledningen två gånger om. En gång i första och sedan i andra perioden. Men Timrås Johan Persson kvitterade första gången, sedan var Anton Wedin framme och kvitterade till 2–2.

Likaläge inför sista alltså.

Då åkte hemmalaget tidigt på en kalldusch. Marcus Paulsson satte 2–3 efter att ha nypt Mattias Karlssons långa passning.

Men tre minuter senare kom kvittering nummer tre. Marcus Hardegård såg till att hålla liv i Timrås SHL-dröm. Med ett stenhårt skott satte han 3–3.

Sedan såg alltså Jacob Olofsson att sätta dit matchens sista mål 14.29 in i perioden och ta den här matchserien till en sjunde och avgörande match i Karlskrona på fredag.

ANNONS

- Det blir otroligt nervöst för dem. De har allt att förlora. Vi ska åka dit med bra självförtroende. Vi ska inte hålla inne på något utan åka dit och ge allt vi har. Det är sista matchen och nu ska vi göra något stort av det, säger Olofsson.

TT

ANNONS