Tilda Johansson vann sprinten. Arkivbild.
Tilda Johansson vann sprinten. Arkivbild. Bild: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Tilda Johanssons succé – vinner sprinten

ANNONS

Skidskytten Tilda Johansson fortsätter visa fin form. Hon blev bästa svenska under skidskytte-EM i Lenzerheide, Schweiz, med tre medaljer, två silver och ett brons.

Nu fortsätter succén för 23-åringen. Under torsdagseftermiddagen säkrade hon sprintseger i IBU-cupen. Det är hennes första på den här nivån i karriären.

I Obertilliach, Österrike var Johansson överlägsen med över en halv minut före fransyskan Sophie Chauveau, som blev tvåa.

– Jag kände mig trött innan starten idag. Jag planerade att fokusera hårt på skjutbanan. Det fungerade till perfektion. Det gav mig min första vinst i IBU-cupen någonsin och jag är väldigt glad över det, säger hon till IBU:s hemsida, enligt SVT.

ANNONS

Stina Nilsson, som har haft det kämpigt den här säsongen, sköt bort sig och slutade på en 30:e plats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS