Tiger Woods vädjan om sonen: Låt honom vara

Charlie Woods,13, ska delta i PNC Championship.
Inför tävlingen har pappa Tiger Woods en stilla vädjan:
– Låt honom vara ett barn, säger han till Golf.com.

ANNONS
|

Tiger Woods är en av världens bästa golfspelare genom alla tider. Som 30-åring blev han den yngste någonsin att vinna 50 tävlingar på PGA-touren, totalt har han 15 majorvinster på sitt CV.

Han må inte vara skrupelfri, han har gjort sig skyldig till såväl rattfylla som utbredd otrohet, men är alltjämt ett aktat namn.

Just hans namn kan också vara tyngande. Någonting han är rädd att sonen Charlie ska bli varse om.

Speciellt då de tillsammans gör sig redo för PNC Championship, en golftävling där tjugo tidigare major- eller The Players Championship-mästare spelar i lag med antingen en av sina föräldrar eller ett av sina barn.

ANNONS

”Vill skydda honom”

Pappa och son Woods spelade tillsammans även förra året, då slutade man på en andraplats. Till årets upplaga meddelar Woods att han kommer vara restriktiv när det kommer till medieframträdanden för 13-åringen.

– Jag vill skydda honom från allt det där. När jag växte upp fanns det inga mobilkameror, det fanns inga videoklipp, säger Woods till Golf.com och fortsätter:

– Nu försöker jag skjuta bort folk som kommer för nära. Sätt inte för stor press på honom. Låt honom ha roligt, låt honom vara ett barn.

Under tävlingen vill Woods fokusera på att vara en så bra pappa han bara kan.

– Även om vi är ute och spelar är jag fortfarande hans pappa, så jag försöker att skydda honom. Självklart vill jag att han ska göra så bra ifrån sig som möjligt också. Jag vill att han ska lära sig från allt, säger han.

Även Annika Sörenstam kommer att delta i PNC Championship tillsammans med sin elvaårige son Will McGee. Tävlingen inleds på torsdag och avslutas på söndag.

LÄS MER:Woods: Greg Norman måste bort

LÄS MER:Woods populärast igen – får 160 miljoner

LÄS MER:Tiger Woods dyker upp – i reklam för dödsstraff

ANNONS