Tiger Woods nära att amputera benet efter krasch

I februari var Tiger Woods med om en allvarlig bilolycka. Han låg inlagd på sjukhus i flera dagar och var nära på att få amputera benet.
– Det var en stund där det var jäkligt nära nära att jag skulle få lämna sjukhuset med ett ben, säger Woods till Golf Digest.

ANNONS
|

Den 23 februari förlorade Tiger Woods kontrollen över sin bil utan för Los Angeles i västra USA och kraschade våldsamt.

Med frakturer på både skenben och vadben i högerbenet fördes han först till sjukhuset Harbor-UCLA och sedan till Cedars-Sinai där han låg inne för behandling i tre veckor. Det fanns en risk för amputation av benet.

– Vid ett tillfälle var det, jag skulle inte säga fifty-fifty men i alla fall jäkligt nära att jag skulle gå ut från det sjukhuset på ett ben, säger Tiger Woods till Golf Digest i sin första längre intervju efter olyckan.

I förra veckan publicerade den 45-årige världsstjärnan ett klipp på sociala medier där han slår ett järnslag, med högerbenet täckt av ett svart, tajt byxben och med texten "Gör framsteg".

ANNONS

Själv menar skadeförföljde Woods, som vunnit 15 majors varav den senaste i Masters på Augusta för drygt två år sedan, att han inte är i närheten av att göra comeback på herrarnas PGA-tour.

– Jag har så långt kvart, jag är inte ens halvvägs. Jag har så mycket muskel- och nervträning som jag måste göra i mitt ben. Samtidigt så har jag som ni vet gjort fem ryggoperationer. Det måste jag också hantera. Så samtidigt som benet blir starkare börjar ryggen ibland att strula. Det är en tuff väg, säger han.

”Det är en tråkig verklighet”

Woods har under hela sin karriär haft stora ryggproblem, som han opererats för hela fem gånger genom åren. Han har gång efter gång kommit tillbaka och imponerat på hela golfvärlden, bland annat när han vann Masters i Augusta 2019. Men den här gången tror han inte på att det blir någon comeback.

–Efter operationen tvingades jag bestiga Mount Everest ännu en gång. Nu tror jag inte jag har kroppen att göra det igen, säger Woods.

Senaste tävlingen han spelade var PNC Championships i december 2020. Då spelade han tillsammans med sin som Charlie, som han har tillsammans med svenska Elin Nordegren. När nästa tävling blir vet han inte säkert.

ANNONS

– Jag kommer att få välja några tävlingar om året, det är så det kommer behöva vara. Det är en tråkig verklighet, men det är min verklighet. Jag har accepterat det, säger Woods till sajten

ANNONS