Ajdin Zeljkovic jublar efter 1-1.
Ajdin Zeljkovic jublar efter 1-1. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tidigt ledningsmål och sen kvittering mellan ÖIS och AFC

Två AFC-mål – och två Ajdin Zeljkovic-mål. Öis-mittfältaren blev poängräddare med dubbla fullträffar på Gamla Ullevi.
– Vi gör en bra match där vi skapar väldigt många lägen, jag själv kanske hade kunna göra ett till mål men en poäng är alltid bättre än noll, säger Zeljkovic efter matchen.

|

Endast två minuter in drar gästerna en felpass på högerkanten i defensiven och istället fick kvällens debutant Jack Cooper Love bollen. Lugnt tog han emot den och avlossade ett skott som gick halvmetern utanför bortre stolpen.

Vad som kunde blivit en drömstart för rödblått vände snabbt till det motsatta.

Bara minuten senare var det hemmalaget som slog felpassen. Uppspelspassningen från Fredrik Andersson i mål nådde aldrig Anton Lans, istället var det André Alsanati i gästerna som tog emot bollen. Ensam vid utkanten av straffområden avlossade han ett skott som gick förbi Andersson i mål.

Vad som kunde blivit en snabb kvittering för hemmalaget genom straff uteblev lika snabbt som situationen uppkom efter 1–0-målet.

I matchens sjätte minut gick Ajdin Zeljkovic omkull till vänster inne i straffområdet. Plandomaren dömde straff men samtidigt vinkade linjedomaren för offside. Den korta glädjen hos hemmalaget försvann lika snabbt som spelet var igång igen.

Därefter väjer spelet fram och tillbaka i en snabb fotboll där ÖIS har flera möjligheter och situationer att få till en målfarlig situation, men gästande Eskilstuna håller undan bollen från eget mål.

Efter tjugominuters spel är AFC nära en utökning genom inlägg från André Alsanti som når vänsterfoten på York Rafael som i ett långt utfallssteg fick träff på bollen vid vänster stolpen men styrningen gick strax utanför.

Strax därpå svarar Örgryte genom att gå in bollen i straffområdet och fram till Cooper Love som fanns nere till vänster. Med ett halvhårt skott singlar bollen ner bakom målet.

Första halvlek fortsatte bjuda på fartfylld fotboll från bägge lagen men utan att någon riktigt kunde få till det sista i anfallet.

Men sista ordet var inte sagt. I den 49e minuten får Anton Andreasson chansen men bollen smekte utsidan av bortre stolpen.

Efter 49 minuter hade gästande AFC Eskilstuna 1–0 borta mot Örgryte IS.

– Det är ganska jämnt spelmässigt tycker jag. Vi kombinerar oss runt, kommer in, men sen är det det lilla sista bara. Den sista passningen eller den sista touchen framför mål, sa Jack Cooper Love till Discovery+ i halvtid.

Zeljkovic kvitterade

Starten ÖIS fick i andra halvlek var så nära en kvittering de hade kommit på hela matchen. Skottet utifrån räddas först av Myiah Wicks i AFCs mål men returen gick högt upp och ner bakom målvakten. Studsen slog ner precis vid mållinjen innan Victor Fors var på plats och räddade gästerna i sista sekund.

Efter det följde tio minuter där hemmalaget dominerar spelet den första kvarten. Då kom också kvitteringen till slut.

Daniel Paulson tog med sig bollen från från halvplan och några meter utanför motståndarnas straffområde blev han trampad på hälen. Frispark för ÖIS.

Ajdin Zeljkovic ställde sig redo för frisparken och i linje med straffpunkten, fas drygt tio meter längre bak slår han till. Bollen gick till höger om muren som stod uppställd på straffområdets linje, förbi Myiah Wicks i AFCs mål till 1–1.

– Det ger oss en boost in i matchen och jag kände att sen var det bara att knacka på liksom.

Zeljkovic kvitterade - igen

Gästerna skulle säga sitt en gång till i matchen när Marwan Baze satte 1–2 till AFC i 77:e minuten. Men det sista ordet var inte sagt på gamla Ullevi.

När matchen såg ut att glida ÖIS ur händerna och segern gå till AFC fick hemmalaget sista ordet. Ett inlägg med en lurig studs tog sig till Zeljkovic som fanns framför mål och petade in kvitteringen till 2–2.

– Jag börjar ute på kanten och så ser jag att Andreasson ska slå in den så jag söker mig in mot straffområdet. Turligt nog så studsar den till mig och det är bara att sätta dit den, säger Zeljkovic om målet som räddade poäng i hemmamatchen.

Därefter var det heta känslor på gamla Ullevi under matchens avslutande sex tilläggsminuter. Zeljkovic skulle få en sista chans men när ha slängt sig för att få pannan på inlägget blev det räddade Myiah Wicks och med bollen i famnen blåste domaren av.

– Vi gör en bra match där vi skapar väldigt många lägen, jag själv kanske hade kunna göra ett till mål men en poäng är alltid bättre än noll, konstaterar tvåmålsskytten Ajdin Zeljkovic.