Tidigare NBA-spelaren kräver att han släpps ur fängelset

Kermit Washington, 68, gjorde 15 säsonger i NBA och var med i All Star-laget 1980. Efter karriären dömdes han till fängelse efter att ha förskingrat miljontals kronor – nu kräver han att han ska släppas ur fängelset på grund av coronaviruset. ”Det är stor risk att jag dör här inne”, skriver han i en vädjan.

ANNONS
|

Hans egen basketkarriär började i NBA redan 1973 när han skrev på för Los Angeles Lakers och avslutades 1988 hos Golden State Warriors. Innan karriären avslutades representerade Kermit Washington även klubbarna, Boston Celtics, San Diego Clippers och Portland Trail Blazers.

Under sin karriär blev det 4 666 poäng i NBA och 1980 fick han en plats i All Star-laget. Några mästerskapstitlar blev det dock aldrig under hans långa karriär.

LÄS MER: Peter Karlsson – rekordhållare i en sport han inte tyckte var kul

Efter att karriären tog slut försvann han från rampljuset. Ända fram tills för två år sedan.

ANNONS

För under sommaren 2018 dömdes han till fängelse i sex år. Efter att han fällts på punkterna, skattebrott, identitetsstöld och svindleri. Under rättegången stod det klart att han hade tagit 970 000 dollar som skulle ha gått till att hjälpa HIV-smittade barn i Afrika.

Pengarna tog dock Kermit Washington själv hand om och skickade aldrig pengarna vidare.

LÄS MER: Landslaget och fångtransporten: "Söderberg hade tårar i ögonen"

Han har avtjänat två år av det sex år långa fängelsestraffet. Nu kräver han att hans straff ska förkortas. I en skrivelse till rätten vill han nu att han släppas. Detta på grund av oron kring att han ska smittas av covid-19-viruset i fängelset, enligt TMZ och Bleacher Report.

”Det är stor risk att jag blir allvarligt sjuk eller rentav dör av covid-19”, skriver Washington.

LÄS MER: Spana in Blåvitt-talangens drömmål i derbyt mot Öis

Det dröjde inte länge innan Kermit Washington fick svar, då av åklagaren Timothy Garrison.

"Den här tidigare NBA-spelaren använde sitt kändisskap för att lyfta ett svindleri där han samlade ihop flera hundratusentals dollar som han sedan spenderade själv genom att shoppa och han betalade även för plastikkirurgi för sin flickvän. Han sa till de som donerade pengarna att 100 procent skulle gå till välgörenhet i Afrika. Istället spenderade han pengarna själv", skrev han i ett svar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS