Reynaldo Vásquez. Arkivbild från 2015.
Reynaldo Vásquez. Arkivbild från 2015. Bild: Marvin Recinos/AFP/TT

Tidigare fotbollstopp får fängelse för mutor

Den tidigare ordföranden för El Salvadors fotbollsförbund får efter en uppgörelse i domstol 16 månaders fängelse för sin roll i en korruptionshärva.

ANNONS
|

Det är Reynaldo Vásquez, som var El Salvadors fotbollsförbunds ordförande 2009–2011, som har erkänt att han tagit emot hundratusentals dollar i utbyte mot tv-rättigheter till kvalmatcher inför VM i Ryssland 2018.

Vásquez ska som en del av uppgörelsen också betala 360 000 dollar i böter.

"Den tilltalade och hans medkonspiratörer, motiverade av girighet, vanärade sig själva genom att fylla sina fickor med hundratusentals dollar i mutor, på bekostnad av en vacker sport", säger åklagaren Breon Peace i ett uttalande efter domen.

Åtalet mot Vásquez ingår i den stora amerikanska utredningen gällande korruption inom Internationella fotbollsförbundet.

Redan 2019 bannlystes Vásquez på livstid av Fifa på grund av korruption under åren 2009–2015. Han bötfälldes då 522 000 dollar. 2017 dömdes han av en salvadoransk domstol till åtta års fängelse anklagad för förskingring innan han utlämnades till USA i januari 2021.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS