Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Domic Thiem är klar för final i Franska mästerkskapen efter vinst mot Novak Djokovic.

Thiem slog Djokovic – till final i Paris

Före andra året i rad spelar Dominic Thiem final i Franska Mästerskapen. Österrikaren slog ut världsettan Novak Djokovic i en rafflande semifinal som avbröts två gånger på grund av vädret.

Det tog sin tid, men efter regnavbrott, dramatik och två missade matchbollar, så vann Dominic Tiem till slut den återupptagna semifinalen i Franska Mästerskapen mot Novak Djokovic med 3–2 (6–2, 3–6, 7–5, 5–7, 7–5).

Matchen började spelas redan på fredagen, men fick avbrytas i tredje set på grund av vädret.

- Det här är min första femsetare någonsin i den här turneringen. I en semifinal mot en av tidernas bästa spelare. Det var en otrolig dag för mig, säger världsfyran.

Händelserikt

Och det var ett femte set som hade det mesta.

Setet avbröts på grund av regn när det stod lika i gamet (40–40) och Thiem var i ledning med 4–1. Det var matchens andra regnavbrott.

- Det är aldrig lätt att gå på och av. Att gå från 100 procent till 0 procent i omklädningsrummet. Men vinner du, så är allt bra så klart. Jag är väldigt glad, säger finalisten.

Tufft mot Nadal

Avslutningen av matchen blev svängig och båda spelarna visade prov på nervositet. I egen serve och ställningen 5–3, hade Thiem två matchbollar, men brände båda. I stället kom Djokovic tillbaka, och kvitterade till 5–5.

Men österrikaren tog sig samman, vann sitt set blankt, bröt Djokovic serve och vann matchens sista set med 7–5. I finalen väntar Rafael Nadal, som slog ut Roger Federer i tre raka set.

- Det var fantastiskt förra året. Han kommer att vara favorit, men det är min andra final. Jag låter allt avgöras ute på banan, säger Thiem.