Therese Alshammar om Let’s Dance: ”Som ett jobb”

Therese Alshammar är nu med i SVT-programmet ”Mästarnas Mästare”. Tidigare har hon även synts till i TV4:s ”Let’s Dance” – ett program som hon ställde upp i för pengarnas skull.
– Det finns en trygghet i att tacka ja, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS
|

Hon har två OS-silver, tolv VM-guld och 25 EM-guld från sin karriär. Therese Alshammar är en av svensk idrotts mest framgångsrika genom alla tider men när simkarriären var över 2016 försvann tävlingsnerven.

– När jag slutade så kände jag att jag hade gett nästan allt. Jag var inte sugen på att tävla nånting mer, i nånting egentligen. Det är väl det, att jag har känt att jag inte har haft den där tävlingsgnistan, säger hon till Aftonbladet.

LÄS MER:Gais hittade hyllade Adam Egnell – av en slump

Efter karriären har hon hållit en ganska låg profil men på senaste tid synts i ett par TV-produktioner. Just nu är hon med i SVT-succén ”Mästarnas Mästare” ett program hon tackade ja till efter flera år av försök från produktionen till att locka henne att säga ja till en medverkan.

ANNONS

– Här känner jag mycket större behov av att prestera och att visa att jag i alla fall kan kämpa bra. Det kändes helt annorlunda. Förlåt men där var jag helt talanglös. Det här är ändå sport, säger hon till Aftonbladet efter att hon jämfört sin medverkan i ”Mästarnas Mästare” med sin medverkan i ”Let’s dance”.

LÄS MER:Kolbeinn Sigthorsson bröt handen – tillbaka redan efter 13 dagar

LÄS MER:Ettan – svensk fotbolls nya guldgruva

Ekonomin för bra för att tacka nej till Let’s Dance

Det blev en medverkan även i TV4-programmet när hon 2018 tackade ja. Även där efter att hon fått frågan flera gånger. Att hon tackade ja till dansprogrammet handlade enbart om de ekonomiska villkoren berättar hon i intervjun.

– Sen finns det en helt krass bild i ”Let’s dance”, ekonomiskt. Som ett jobb. På fullt allvar. Det finns en trygghet i att tacka ja till saker som man tänker att det här kan vara ett bra arbetstillfälle. Så har jag en trygghet i några månader, säger hon.

LÄS MER:Här är 15 spelare som slog stort i Ettan 2020

I ”Let’s dance” slutade hon på en sjätteplats.

ANNONS