Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tennisens "bad boy" toksågar Djokovic

Nick Kyrgios är känd för att skapa stora rubriker i tennisvärlden. Nu gör han det igen – genom att toksåga Novak Djokovic.
– Jag tål honom inte. Han har en sjuk besatthet av att vara omtyckt, säger Kyrgios om serben.

Australiern Nick Kyrgios är inte känd för att vara försiktig i sina utspel. Och nu har den omstridde tennisspelaren gjort sig själv och sina citat till en snackis i tennisvärlden igen.

Det här efter att han i den populära tennispodcasten ”No Challenges Remaining” gått hårt åt världsstjärnan Novak Djokovic.

– Djokovic? Jag tål honom inte. Han har en sjuk besatthet av att vara omtyckt. Han vill vara precis som Roger Federer. Nej, jag klarar inte av honom. Sättet han firar sina segrar på … jag tycker det är pinsamt, väldigt pinsamt, säger Kyrgios.

Han fortsätter:

– Jag blir tokig när jag ser det. Men om jag slår honom nästa gång vi möts så ska jag nog fira likadant mitt framför ögonen på honom. Det hade varit hysteriskt roligt!

Och även om Kyrgios säger att han tror det finns en stor chans att Djokovic passerar Roger Federer när det kommer till antal grand slam-titlar har han ändå inte samma respekt för serben som för schweizaren – som han menar är den störste i tennishistorien.

"Tror han är Guds gåva"

Anledningen till att han inte håller Djokovic på samma nivå? Delvis på grund av att han inte har lyckats besegra Kyrgios.

– Jag har mött honom två gånger och vunnit båda och ursäkta, om du inte ens kan slå mig, då kan du aldrig kallas den störste. Titta på hur mycket tid jag lägger ner på att träna, det är verkligen ingenting jämfört med honom.

Men australiern nöjer sig inte bara med att svinga mot Djokovic.

Vidare i avsnittet pikar han även Rafael Nadal som han säger "Alltid blir jäkligt sur" när han förlorar mot Kyrgios.

Allra störst känga får dock en annan spanjor: Fernando Verdasco.

– Han är den mest arroganta personen jag någonsin har träffat. Han tror att han är guds gåva till folket men mannen, din backhand är medelmåttig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.