Hammarbyjubel efter Tesfaldet Tekies 2–0-mål hemma mot Sirius. Hammarby vann med 3–0. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Tekie: "Har sagt länge att vi ska ta två raka"

Kan Hammarby påbörja en segersvit?
Efter 3–0 hemma mot Sirius har "Bajen" nu för första gången i år vunnit två matcher i rad i allsvenskan.
– Jätteskönt, säger Tesfaldet Tekie.

Efter 0–3-förlusten borta mot Mjällby har Hammarby nu två raka segrar i fotbollsallsvenskan. Derbysegern senast mot AIK (2–1) följdes upp av 3–0 hemma mot Sirius.

– Vi har sagt länge att vi ska ta två raka. Så det var skönt att vi kunde spela så bra som vi gjorde också, säger Tekie till Max.

Debutmål för Touré

Det var talangen Bazoumana Touré som visade vägen inför drygt 20 000 åskådare på Tele2 arena. I den 44:e minuten stötte den 18-årige ivorianen in sitt första allsvenska mål i karriären när Oscar Johansson Schellhas slog ett perfekt och lågt inlägg från sin högerkant.

– Vi vet hur snabb han är och det visar han upp många gånger, säger Johansson Schellhas till Max i paus.

Touré skrev i våras på ett femårskontrakt med Hammarby.

– Han har lite i försvarsspelet att jobba med där vi behöver förändra lite på hans kant. Men det offensiva vet vi vad han kan, säger Johansson Schellhas.

Efter pausvilan utökade hemmalaget. Hammarby har haft det förtvivlat svårt att göra mål på hörnor denna allsvenska säsong, men nu kom årets första fullträff. I den 57:e minuten tog Tesfaldet Tekie emot en hörnspark och placerade behärskat in 2–0 på halvvolley ett par meter från straffområdet.

"Sista chansen"

– Vi har haft några varianter där jag ska skjuta. Det här var tredje matchen, så jag tror att det var sista chansen, säger Tekie till Max.

I slutskedet fastställde Viktor Dukanovic hemmasegern till 3–0 när han satte en frispark i målvaktens hörn.

Hammarby klättrar med sina 18 poäng upp till en fjärdeplats i den allsvenska tabellen. Serieledaren Malmö FF står på 28 poäng. Sirius återfinns på den lägre halvan av tabellen med sina tolv poäng.

I söndagens andra allsvenska möte mellan Västerås och BP delade lagen på poängen. Matchen slutade 1–1 efter mål från Jabir Ali och Nikola Vasic i första halvlek.

Västerås parkerar fortsatt på jumboplatsen i tabellen med fem poäng efter elva matcher. BP klättrar förbi stadsrivalen AIK upp till nionde plats i tabellen med 14 poäng. AIK spelar dock sin match för omgången på måndagen mot IFK Göteborg.