Liverpools Roberto Firmino nickar in kvitteringen till 2–2 i stormötet med Arsenal. Bild: Jon Super/AP/TT

Tappade tvåmålsledning – trots Salahs straffmiss

Arsenal tappade två blytunga poäng i jakten på Premier League-titeln.
Det efter att ha tappat en 2–0-ledning till 2–2 mot Liverpool på Anfield i matchens slutskede.
Och värre hade det kunnat bli om Mohammed Salah presterat bättre från elva meter.

|

Bortalaget rivstartade när Gabriel Martinelli rann igenom och petade in 1–0 redan i den åttonde minuten. Försvarsspelet från Liverpool i allmänhet, och mittbacksstjärnan Virgil van Dijk lämnade mer att önska.

Mycket mer.

Och ett pressat hemmalag blev än mer pressat när Gabriel Jesus fick gå upp ostört och nicka in 2–0 före halvtimmen var spelad.

Men sedan så vaknade Anfield. En hetsig ordväxling mellan Granit Xhaka och Trent Alexander-Arnold verkade tända hemmapubliken som fick mer bensin på brasan när Mohammed Salah reducerade till 1–2.

Sköt utanför igen

Liverpool avslutade halvleken starkt och i den andra var rollerna ombytta.

Helt plötsligt var det hemmalaget som tryckte på och Arsenal tvingades försvara sig lågt.

En möjlighet att utjämna skulle komma redan sju minuter efter paus. Diogo Jota sprangs klumpigt ner av Rob Holding i Arsenals straffområde och Mohammed Salah fick chansen från straffpunkten.

Men för andra gången i rad sköt den egyptiske skyttekungen utanför och Arsenals ledning var intakt. Åtminstone för tillfället.

Resten av halvleken fortsatte i samma stil, med hård Liverpoolpress och tryck mot Arsenalmålet.

Och utdelningen skulle komma, om än sent.

Kvitterade i slutskedet

Med tre minuter kvar av ordinarie tid kom Alexander-Arnold runt på kanten och serverade ett perfekt inlägg till inhoppande Roberto Firmino som knoppade in kvitteringen.

Lagen bytte chanser med varandra under en frenetisk avslutning men fler mål skulle det inte bli och matchen slutade 2–2.

Arsenal drygar därmed ut serieledningen till Manchester City till sex poäng, med en match fler spelad.

Liverpool är kvar på åttonde plats.

Tidigare under dagen bortaslog Crystal Palace Leeds med 5–1 i ett på förhand spännande bottenmöte efter två mål av Jordan Ayew.