Tampa Bay-målvakten Andrej Vasilevskij räddade 48 skott mot Toronto.
Tampa Bay-målvakten Andrej Vasilevskij räddade 48 skott mot Toronto.

Tampa-målvakten briljerade under toppmötet

Tampa Bay är fortfarande NHL:s bästa lag. Tacka målvakten Andrej Vasilevskij för det. Han stoppade 48 skott i toppmötet med Toronto som slutade 4–1 till Tampa Bay.

ANNONS
|

- Världens bäste målvakt stal den här matchen åt oss, säger Victor Hedman till Aftonbladet.

Tampa Bay leder Eastern Conference före Toronto. Lagen har också flest poäng av alla i NHL.

Tampa Bays ryske målvakt var i en klass för sig i hemmamatchen mot Toronto. Oväntat, eftersom han gjorde comeback efter att ha brutit foten för en månad sedan.

ANNONS

- Det är bland det sjukaste jag sett. Vi spelade inte vår bästa hockey, men världens bäste målvakt stal matchen åt oss. Det var framför allt ett numerärt underläge i mitten av andra perioden när det såg ut som han var en pjäs i ett tv-spel. De bara sköt och sköt och på något sätt räddade han allt, säger Hedman.

- Det här var en väldigt viktig match, Leafs är en av våra huvudmotståndare och vi har förhoppningsvis satt tonen inför fortsättningen nu.

Vancouver pressade Nashville

Nashville leder Western Conference. Men Vancouver såg till att ta matchen till förlängning. Nashville, utan skadade Filip Forsberg och Viktor Arvidsson, vann till slut med 4–3.

Calle Järnkrok gjorde säsongens sjunde mål, hans första sedan han gjorde ett hattrick den 17 november.

Målet kom i andra perioden, och innebar en 3–1-ledning för Nashville. Men Vancouver kämpade i kapp och Bo Harvat kunde kvittera med 44 sekunder kvar av tredje perioden.

ANNONS

Elias Pettersson, som gjorde en assist tidigare under matchen, hade chansen att avgöra i förlängningen, men Pekka Rinne i Nashvillemålet räddade.

I förlängningen kunde Colton Sissons peta upp pucken bakom Anders Nilsson i Vancouvermålet.

Brodin målskytt

I matchen mellan Minnesota och Florida såg Jonas Brodin till att fastställa slutresultatet för Minnesota med sitt 5–1-mål i tredje perioden.

Målet var 25-åringens fjärde för säsongen.

- Inledningen på matchen var inte så bra, men vi jobbade oss in i matchen efter de första tio, säger Brodin till Fox.

Minnesotas backar är några av de som gör flest mål i ligan.

- Vi pratar mycket om tillfällena längs med (offensiva) blålinjen. Vi vill inte bli stillastående, så jag tror att det fungerar ganska bra. Vi försöker få pucken i nät, och vi har några duktiga forwards som täcker målvakten. Det tror jag är nyckeln, säger Brodin.

ANNONS
TT

ANNONS