Frenkie de Jong är redo för spel mot Real Madrid. Arkivbild.
Frenkie de Jong är redo för spel mot Real Madrid. Arkivbild.

Talangen tillbaka inför Ajax tuffa test

Barcelonaklara Frenkie de Jong är kvitt sin skada och redo för spel i sitt Ajax. Då ställs han mot ett lag som blir hans framtida, spanska, ärkerival.

ANNONS
|

Det är inte vilket motstånd som helst som fallit på Ajax lott när det klassiska nederländska laget, för första gången sedan 2006, ska spela åttondelsfinal i Champions League.

Real Madrid, trefaldigt regerande mästare i turneringen, får anses vara storfavoriter när dubbelmötet lagen emellan inleds i Amsterdam i morgon (onsdag).

- Den här motståndaren kommer att kräva mycket av oss, men vi ser fram emot det. Vi är självsäkra på att vi kan lyckas. Vi är i bra fysisk form och med den rätta lagmoralen så kan vi gå långt, säger Ajaxtränaren Erik ten Hag på presskonferensen inför matchen enligt Uefa.

ANNONS

Tränaren har åtminstone fått ett gott besked från lagets läkarstab inför matchen.

Mittfältstalangen Frenkie de Jong, som i sommar går till Barcelona för en transfersumma 75 miljoner euro, har varit skadad men är tillbaka till mötet med Madrid.

- Han är redo och ser fram emot matchen. Precis som vi alla gör, säger ten Hag.

Ingen underskattning

Däremot har Real Madrid denna säsong visat allt annat än några mästartakter, må så vara att laget börjat spela bättre på sistone i ligaspelet.

Efter tuffa bortamöten mot Barcelona (1–1) och Atlético Madrid (3–1) förra veckan kan man tro att Ajax känns som en munsbit för marängerna. Men...

- De har ett väldigt bra lag med mycket talang. Vi måste se upp för dem. De kommer ge oss en svår match, men vi har mycket erfarenhet och måste ge allt. Det kommer inte bli lätt, det är det ingen som tror, säger målvakten Thibaut Courtois.

ANNONS

Ingen Kane och ingen Reus

I onsdagens andra åttondelsfinal är det två skadedrabbade lag som ställs mot varandra. Tottenham får, likt de gjort i de senaste ligamatcherna, klara sig utan både Harry Kane och Dele Alli i offensiven. Dortmund å andra sidan saknar bland annat fixstjärnan Marco Reus och målfarlige Paco Alcacer.

TT

ANNONS