Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Talangen debuterade för Häcken

0–2 mot Djurgården är kanske inget för Häckens historieböcker. Men en stor ljusglimt var att stortalangen Ali Youssef fick sina första allsvenska minuter.
– Man har längtat, tränat varje dag och nu äntligen hände det, säger 18-åringen.

Han är en av de största talangerna inom Göteborgsfotbollen – inte sällan jämförd med en viss Benjamin Nygren – och det var en tidsfråga innan debuten i allsvenskan skulle komma.

Borta mot Djurgården var det också ett faktum, då Häcken-mittfältaren slängdes in i kvitteringsjakten i slutet av matchen.

– Man har längtat, tränat varje dag och nu äntligen hände det, säger 18-åringen efter 0–2-förlusten.

– Det var roligt, men samtidigt surt att resultatet blev som det blev, fortsätter han.

"Spelar inte för att testa på"

Tränare Andreas Alm är tydlig med att det inte var ett "testa på"-byte. Youssef var det bästa vapnet på bänken för att försöka vända matchen.

– Vi var ju i en forcering för att vinna matchen. Jag har aldrig spelat någon debutant, eller någon spelare, för att ”testa på allsvenskan”, låter Alm meddela.

Vad kommer han bidra med på sikt i det här laget?

– Alla vet ju vad han är duktig på ... Det är inte så att han kommer bli en lång mittback som stångar bort bollar, säger tränaren.

"Tar det dag för dag"

Nej, det är offensivt som Ali Youssef förhoppningsvis ska explodera. I dag kom första minuterna, och talangen står fortsatt redo om tränaren skulle kalla.

– Vi tar det dag för dag. Jag kommer köra på som vanligt. Men jag känner att jag gjort det bra på träningarna och så vidare, säger Ali Youssef.

Nu väntar först Alkmaar i Europa League-kvalet, medan nästa allsvenska match blir mot Sirius. Efter det väntar Malmö på hemmaplan – ett lag som Youssef tidigare ryktats till.

Hur hade det varit att få presentera sig för hemmapubliken mot det motståndet?

– Det hade varit roligt. Malmö är ett bra lag, säger Ali Youssef.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.