Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Talangduon lämnar Gais – efter lite speltid

Både Emin Grozdanic, 19, och Ajdin Zeljkovic, 20, lämnar Gais. Enligt uppgifter till GP väljer båda två att inte utnyttja sina optionsår.
– Inga kommentarer, säger Bosko Orovic.

I lördags kunde Gais i sista omgången av superettan säkra sitt kontrakt efter seger mot Falkenberg med 2–0 på bortaplan. En tung skalp för grönsvart som därmed kunde börja se över sin trupp till nästa säsong.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har inte kollat någonting. Vi har nuddat på grejer, men vi har inte vetat var vi hamnar, sa huvudtränaren/sportchefen Bosko Orovic efteråt.

LÄS MER: Här är spelarna som kan lämna Gais: "Nu ska vi lägga säsongen bakom oss"

Totalt sitter tio spelare i Gais på utgående kontrakt och ingen har förlängt med klubben ännu. Detta då klubben avvaktat tills man vetat vilken serie man spelar i till nästa säsong

– Det viktigaste är att få till en grupp och en stomme som är bekväm med varandra. Sedan får man bygga runtomkring det. Det är ett arbete som påbörjas nu, sa klubbchef Erik Bergkvist.

Två spelare som kommer att lämna Gais är ytterbacken Emin Grozdanic och anfallaren Ajdin Zeljkovic, enligt uppgifter till GP har båda valt att inte utnyttja sina optionsår.

– Inga kommentarer, säger Bosko Orovic.

Emin Grozdanic kom från klubbens egna akademi och skrev på ett A-lagskontrakt inför säsongen. Det blev sju starter under säsongen för 19-åringen som nu är fri att gå till andra klubbar.

För Ajdin Zeljkovic, 20, blev det endast fyra starter och åtta inhopp för anfallaren som lyckades peta in tre bollar. Zeljkovic lyckades även peta in tre bollar för Ljungskile SK i division 1 dit han blev utlånad för Gais innan han återvände och avslutade säsongen hos grönsvart.

LÄS MER: "Har inte själv fattat hur stort det är"

Mest minnesvärda målet?

Det mot Öis i vårderbyt när han satte 4–4-målet på övertid och fixade en pinne för Gais.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.