SVT stoppar Marcus Birro efter spelbolagssamarbete

Göteborgaren Marcus Birro har synts som expert i SVT:s ”Morgonstudion”. Men nu är det slut med detta – då han blivit ambassadör för ett spelbolag.
– Vi kände inte till det, säger nyhetschef Judit Ek till Sportbladet.

ANNONS
|

Författaren, journalisten och poddaren Marcus Birro är ständigt aktuell. Är det inte för en ny bok eller ett nytt poddsamtal så för olika samarbeten med fotbollsklubbar.

Enligt GP:s uppgifter diskuterar han med Öis om en eventuell roll på föreningens kommunikationsavdelning, någonting han kommenterade förra veckan:

– Jag har varit öisare i hela mitt liv. För mig vore det en ära att få vara med och berätta om Öis 2023. Att få chansen att hjälpa klubben i sitt hjärta är ett hedersuppdrag. Det vore den ultimata hemkomsten för min del, sa göteborgaren då.

Parallellt med allt förekommer han titt som tätt som fotbollsexpert i SVT:s morgonstudion. Men då han nu blivit ambassadör för ett spelbolag blir det inget mer med detta, bekräftar nyhetschef Judit Ek för Sportbladet.

ANNONS

– Helt ärligt så kände vi inte till det, att han hade inlett det här samarbetet. Nej, det gjorde vi inte. Men nu när vi har fått kännedom om det så kommer han inte kunna sitta med i ”Morgonstudion” framöver. Så är det. Det är den policyn vi har, säger hon.

”Dubbelkollar inte varenda människa”

Faktum är att Birro klev in i rollen för två månader sedan, han syns dessutom flitigt i tv-reklam. Trots det tycker inte SVT att det är en miss från deras sida att man inte upptäckt det tidigare.

– Nja, vi har inget kontrakt med Marcus Birro. Han är en gäst som vi har tagit in med jämna mellanrum. Jag kan känna att det är lite orimligt att vi ska kolla upp alla våra gäster, särskilt när det handlar om sådana som vi har haft med under en längre tid. Så klart att vi ska försöka hålla koll, men vi dubbelkollar inte varenda människa som är med i våra sändningar för att se om de har gått in i nya samarbeten eller nya sammanhang som kan uppfattas som marknadsföring eller reklam och som därav blir problematiska, säger Judit Ek.

Birro själv säger till SVT att det hela inte är en särskilt stor sak, då han inte har något avtal med SVT.

ANNONS

LÄS MER:Marcus Birro öppnar för att förstärka Öis

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS