SVT:s kommentator Chris Härenstam.
SVT:s kommentator Chris Härenstam. Bild: PETTER ARVIDSON

SVT-profilen tappade rösten – bröt sändning

Chris Härenstam har blivit allt mer synonym med TV-pucken, då han för SVT:s räkning kommenterat ungdomsturneringen de senare åren. Men under lördagens semifinal tystnade han totalt. "Från och med nu kommer jag alltid ha med mig kortisontabletter", skriver Härenstam till GP.

ANNONS
|

Chris Härenstam hann inte göra något större avtryck under sändningen av tjejernas semifinal mellan Ångermanland och Småland i TV-pucken. Direkt efter nedsläpp försvann den folkkäre kommentatorn från mikrofonen, rapporterade Sportbladet först.

Strax därpå dök i stället SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson, upp i sändningen.

– Några av er kanske hörde att han (Härenstam, reds. anm.) lät lite hes på rösten, han får ta en liten paus i första matchen och jag hoppar in i hans ställe, förklarade Edlund Jönsson i direktsändning.

"Åsa var standby"

För Sportbladet förklarar Härenstam att denna typ av avbrott är något nytt för honom:

”Jag mår bra, det har inte hänt tidigare. Men Åsa var standby, hon gick in och körde relativt oförberedd. Men tack vare att hon är så genuint intresserad av ishockey, inte minst på ungdomsnivå, så har hon ju superkoll”, skrev Chris Härenstam i ett sms till Sportbladet.

ANNONS

Från sidan av kommentatorsbåset fick Härenstam se Småland vinna semifinalen mot Ångermanland med 2–1.

"Jag är snart tillbaka. Har tagit en dos tabletter för en timme sedan. Från och med nu kommer jag alltid ha med mig kortisontabletter", skriver Chris Härenstam i ett sms till GP.

Är rösten tillbaka – så du kan kommentera?

"Det blir nog inget förrän i morgon. Det är bäst så", textar Härenstam.

ANNONS