Krister Bergström, vd för handbolls-VM i Sverige 2023.
Krister Bergström, vd för handbolls-VM i Sverige 2023. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Sveriges EM-succé skapar drag inför hemma-VM

Sveriges succé i handbolls-EM gör att temperaturen höjs inför hemma-VM om ett år.
– Det är klart att det är jätteviktigt för oss att killarna presterar, säger Krister Bergström, vd för det svenska VM-bolaget.

ANNONS

Nästa års världsmästerskap avgörs som ett samarrangemang mellan Sverige och Polen, 11–29 januari. Handbollslandslagets framfart i Bratislava och Budapest, där finalen mot Spanien spelas på söndagskvällen, är förstås ljuv musik för VM-arrangörerna.

– Ser man till biljettförsäljningen är det oerhört viktigt, säger Krister Bergström.

Biljetterna släpptes i december, men det kan bli aktuellt att framöver tillfälligt stoppa försäljningen till vissa matchdagar i Göteborg och Malmö.

– Med det tryck som är nu måste vi kanske göra det, för att andra supportrar också ska få plats på arenorna, säger Bergström.

I nuläget har bara sex länder säkrat en plats i VM. Värdnationerna och de regerande världsmästarna från Danmark var klara sedan tidigare och i den pågående EM-turneringen har även Spanien, Frankrike och Norge garanterat sig var sin VM-plats.

ANNONS

Totalt deltar 32 lag, precis som i VM i Egypten förra året, och lottningen genomförs den 2 juli.

Sverige ska spela sina gruppspelsmatcher i Göteborg, innan ett eventuellt finalspel väntar i Stockholm där publikkapaciteten på Tele 2 arena ser ut att bli cirka 22 000 åskådare.

Övriga svenska spelorter är Malmö (där det är klart att Danmark ska spela), Kristianstad och Jönköping. I Polen spelas matcherna i Krakow, Gdansk, Katowice och Plock.

ANNONS