Sverige tror fortfarande på semifinal

Sverige kan fortfarande vinna gruppen och bli klart för semifinal. Men då behövs hjälp från hemmanationen Polen.

ANNONS
|

En missad straff mot England. Ett sent insläppt mål mot Polen. Sverige har inte haft de berömda marginalerna med sig under U21-EM i Polen, och efter 0–0 respektive 2–2 kommer allt att avgöras i den sista gruppspelsomgången.

U21-landslaget har dock inte avgörandet i egna händer.

För att vinna gruppen måste förbundskapten Håkan Ericson & Co vinna mot Slovakien, som också är på jakt efter gruppsegern, samtidigt som Polen helst av allt bör vinna mot England.

- Egentligen ska vi stå här med sex poäng men nu står vi här med två, och vi måste hoppas på ett annat lag. Vi får se till att göra vårt, sedan kan vi inte göra så mycket mer. Det är bara hoppas på Polen, och jag hoppas verkligen att de klarar av det, säger anfallaren Pawel Cibicki.

ANNONS

"Hoppas på Polen"

Alexander Fransson:

- Det gäller för oss att bara fokusera på vad vi kan göra, och det är att vinna mot Slovakien och helst med några mål. Det är det vi kan påverka. Sedan får vi hoppas på Polen, säger han.

TT: Kommer det gå er väg?

- Ja, det går det nog. Vi ska i alla fall göra allt för att vinna vår match och sedan får vi hoppas på det bästa.

"Inget är över"

Anton Cajtoft:

- Vi måste upp på hästen igen och inse att vi fortfarande har goda chanser att ta oss vidare. Det är inte givet att England slår Polen. Absolut inget är över. Vi har fortfarande en väldigt stor tro på att vi kommer att lösa detta, säger han.

ANNONS

Håkan Ericson tror att "kraften i gruppen" kommer resultera i att Sverige gör en bra prestation mot Slovakien.

- Vi har fortfarande en chans och den chansen finns bara om vi slår Slovakien, och den chansen tror jag vi alla är inställda på att vi ska, säger han.

Lublin, TT:s utsände

Fakta: Så avgörs gruppspelet

England, Slovakien, Sverige och Polen – samtliga lag kan sluta som gruppetta och avancera till semifinal.

Antal poäng är så klart det första som avgör rankningen i gruppen. Men om lag slutar på samma poäng ställs de mot varandra och jämförs enligt följande delar och ordning: inbördes möten, målskillnad, antal gjorda mål och fairplay (antal gula och röda kort under gruppspelet).

Gruppspelets avslutning: England–Slovakien i Kielce och Sverige–Slovakien i Lublin.

Gruppettorna och bästa tvåan går vidare till semifinalerna, som spelas den 27 juni. Finalen avgörs den 30 juni.

ANNONS